Castelló guanya 1.800 metres quadrats de zona verda amb la integració del parc Rafalafena en la remodelada avinguda Lledó

El trasllat dels 336 metres de tanca metàl·lica que reecau en el vial crearà una nova franja vegetal i un nou espai més obert i integrador amb el parc

Castelló guanya 1.800 metres quadrats de zona verda amb la integració del parc Rafalafena en la remodelada avinguda Lledó
18/06/2022 -

Castelló guanyarà una superfície enjardinada de 1.800 metres quadrats al costat del parc Rafalafena i l’avinguda Lledó després de la retirada de part del clos de la zona verda. Aquesta actuació està contemplada en el projecte de millora per als vianants i ciclista del vial, cofinançat per Europa. Així, el trasllat dels 336 metres de tanca metàl·lica del lateral que dona en l’avinguda permetrà transformar en un espai sostenible, amb més d’una desena d’espècies autòctones, l’àrea que fins hui ocupaven la vorera annexa al tancat, la línia d’aparcament i part de la calçada del carril en direcció a la basílica. En total, 1.800 metres quadrats nous de superfície enjardinada que integraran el parc en el renovat viari i obriran els seus 36.000 metres de superfície a la ciutadania, afavorint així un major ús de l’espai i creant una imatge unificada i oberta de l’entorn.
Aquesta nova franja vegetal abrigallarà la part central del nou carril bici que transcorre al llarg dels 1,5 quilòmetres de traçat de l’avinguda Lledó, entre la plaça María Agustina i el temple.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, recorda que el projecte tindrà “impacte directe en els plans social i econòmic” i convertirà l’avinguda Lledó “en un espai de trobada, obert a l’oci i l’esport a l’aire lliure”. “Amb l’eliminació del clos ja podem veure com serà aquest nou espai, una zona molt més oberta, integradora i sense barreres visuals”, ha indicat.

En el disseny del nou espai amb una imatge conceptual més verda s’ha apostat per generar massa vegetal, prioritzant la naturalització de l’àrea. Així, després de l’estudi paisatgístic realitzat en el marc del projecte, es preveu la incorporació de tanques de diferents espècies, la creació de rodals arbustius al voltant dels arbres que milloren la imatge i la biodiversitat i la diversificació d’exemplars arboris amb la finalitat de disminuir les afeccions per plagues.

El tram que recau al carrer Pintor Carbó disposa ja d’un accés per als vianants, com el lateral de Matilde Salvador, on s’ha habilitat a més una entrada per a vehicles -tant de proveïdors com de particulars- al restaurant El Rinconet.

Les obres de millora per als vianants i ciclista de l’avinguda, amb 3,3 milions d’euros cofinançats pels fons europeus FEDER, estan en marxa ja en dos dels tres trams en què es divideix l’itinerari.

En el traçat més pròxim a la basílica només queda pendent la col·locació de paviments amb llambordes de formigó en la zona per als vianants i de formigó imprés en la zona reservada a la circulació de vehicles autoritzats, així com la instal·lació de mobiliari urbà. Està previst que els treballs ací finalitzen a principis del pròxim mes d’agost.

En el tram central del passeig, comprés entre la rotonda que enllaça amb la ronda nord i Tombatossals, el 80% dels treballs relatius a serveis, com el d’enllumenat o les canalitzacions, s’han acabat ja. Els operaris se centren ara en els sistemes de drenatge sostenibles i en la col·locació de vorades i rigoles. A la fi d’agost s’escometrà la pavimentació d’aquesta part.

Els terminis per a iniciar les obres en el tercer i últim tram del vial, el més pròxim al nucli urbà (entre Tombatossals i la plaça de Maria Agustina) es mantenen per al mes de juliol, una vegada haja conclòs el curs escolar i el trànsit rodat i l’activitat comercial disminuïsquen amb motiu del període vacacional per a minimitzar les molèsties.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari