Castelló fa públiques al portal de transparència les dades de reciclatge i gestió de residus

El consistori assoleix així un dels objectius del Pla d’Impuls de l’Administració Electrònica, aprovat ara fa dos anys

Castelló fa públiques al portal de transparència les dades de reciclatge i gestió de residus
02/01/2021 -

El Panell de Govern Obert de l’Ajuntament de Castelló ha fet públiques les dades sobre reciclatge i gestió de residus de la ciutat, amb una plataforma interactiva que permet segregar les dades recopilades des de l’any 2017. La difusió d’aquesta informació suposa el compliment d’un dels objectius en matèria de transparència establerta per l’equip de govern i suposa “un pas més enllà per tal que la ciutadania conega com gestionem, però també quins fenòmens i quines realitats es produeixen a la ciutat”.

Així ho ha explicat el regidor de Transparència i Bon Govern, Ignasi Garcia, titular també de l’àrea de Reciclatge en l’administració municipal. “És evident que hem millorat en matèria de separació de residus, però també que queda molta feina per fer si volem que el percentatge de reciclatge siga cada vegada més significatiu”, ha assegurat l’edil, qui considera que “mostrant les xifres també ajudem a conscienciar el veïnat sobre la gran quantitat de fem que generem i sobre la necessitat de reduir aquestes xifres si volem protegir el territori de la contaminació i la sobreexplotació”.

Així doncs, el nou gràfic interactiu del Panell de Govern Obert permet les persones usuàries conéixer les quantitats totals de vidre, envasos lleugers, paper i cartó i restes domiciliàries, a més de dades sobre voluminosos i restes de clíniques i mercats. La plataforma també permet conéixer les dades sobre neteja viària des de 2017.

A aquestes dades se sumen les estadístiques sobre recuperació d’animals en la via pública, una plataforma que també recull xifres de les actuacions realitzades des de 2018. Al Panell de Govern Obert, es pot conéixer la informació al detall sobre aquest període en què s’han rescatat vora 2.600 animals de companyia i mascotes. Així mateix, la ciutadania pot veure gràfics sobre les actuacions de Benestar Social, detallades amb diversos criteris.

Recentment, la Comissió Coordinadora del Segell Infoparticipa (integrada per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Observatori de Governança i Transparència de la Universitat Cardenal Herrera) ha situat l’Ajuntament de Castelló entre els cinc més transparents del territori valencià. La comissió li ha atorgat al consistori una puntuació del 87,5%, després d’analitzar més de 540 ajuntaments, les tres diputacions provincials del País Valencià i tindre en compte més de 26.000 indicadors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari