Castelló i ASPAS-Castelló impulsen un projecte conjunt per a millorar l'educació dels estudiants amb discapacitat auditiva

El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha assegurat que “millorar l’èxit acadèmic és un factor important que contribueix a aconseguir l’autonomia personal”

Castelló i ASPAS-Castelló impulsen un projecte conjunt per a millorar l'educació dels estudiants amb discapacitat auditiva
06/08/2019 -

L’Ajuntament de Castelló i l’Associació de Famílies i Persones Sordes de la Província de Castelló (ASPAS-Castelló) han signat un conveni de col·laboració per a millorar l’educació de les persones amb discapacitat auditiva. El consistori aportarà una quantitat de 12.000 euros perquè aquells xiquets, xiquetes i joves que ho requerisquen puguen accedir a un suport escolar específic, siguen capaços de desenvolupar un correcte entrenament auditiu i puguen obtenir una re/habilitació logopèdica. D’aquesta manera, ASPAS-Castelló posarà a disposició personal tècnic contractat per la pròpia l’entitat.

El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha destacat la necessitat que ambdues organitzacions hi col·laboren, ja que “és important unir esforços per a poder garantir un bon nivell educatiu als xiquets i xiquetes amb discapacitat auditiva”. “Entenem que millorar l’èxit acadèmic és un factor important que contribueix a aconseguir l’autonomia personal”, ha afegit l’edil. López també ha assegurat que “el fet que aquests xiquets i xiquetes aprenguen en un context de total inclusió social dins del seu entorn és una qüestió de justícia i el nostre compromís en aquest sentit és màxim”.

Així mateix, l’acord subscrit per l’Ajuntament de Castelló i l’associació ASPAS-Castelló assumeix la importància de la família en el procés re/habilitador. “Aquest programa s’entén dins del marc d’atenció a les famílies”, manifesta López, qui ha assenyalat que “es tracta d’un recurs fonamental per a brindar suport i informació sobre les ferramentes de les quals disposen a escala educativa, sanitària i social”.

L’associació ASPAS-Castelló és una organització provincial sense ànim de lucre, integrada en la Xarxa d’Inserció Laboral de FIAPAS. El seu objectiu principal és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat auditiva i procurar la seua integració. Des de l’any 2001 està treballant en programes com el Servei d’Atenció i Suport a Famílies, el Servei d’Orientació i Inserció Laboral, el Servei de Logopèdia i Suport escolar. A més, de manera específica, ASPES-Castelló ha impulsat programes destinats als joves, el Centre d’Atenció Primària, que atén xiquets de 0 a 6 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari