El programa 'Supera-T' potencia la igualtat de gènere a través de l'esport

El programa s’implantarà en els instituts de Castelló i la base serà l’educació en valors

El presidente de la Diputación, José Martí, y la diputada provincial de Deportes, Tania Baños y Patricia Campos líder de la iniciativa

El programa 'Supera-T' potencia la igualtat de gènere a través de l'esport
18/07/2019 -

El president de la Diputació, José Martí, i la diputada provincial d’Esports, Tania Baños, han mostrat la seua disposició a estudiar fórmules que permeten tornar a posar en marxa en col·legis i instituts de la província el projecte Supera-T que lidera l’ondense, Patricia Campos, la primera dona espanyola pilote de reactors de les Forces Armades i ex entrenadora de futbol als Estats Units. Així s’ha posat de manifest en el transcurs de la visita que la mateixa Patricia Campos ha realitzat en el matí de hui dimarts al president Martí, en la qual ha estat present la diputada provincial Baños.

Supera-T és un programa d’esport i igualtat, que en el present curs s’ha desenvolupat en 26 instituts de la província, que consta de xarrades motivacionals i partits de futbol, l’objectiu últim del qual és fomentar la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, per a superar la discriminació de gènere que encara pateixen xiquetes i dones joves i adultes.

El president de la Diputació, José Martí, considera que “es tracta d’una iniciativa molt eficaç, d’un valor educatiu molt elevat, i seria molt positiu ampliar a alumnes de 5é i 6é de Primària dels col·legis públics, perquè és important que els xics i xiques de 10 i 11 anys reben aquests valors”. A més, “portant la iniciativa als col·legis, aquest tipus de missatges podria arribar als xicotets pobles en els quals no hi ha institut”.

L’experiència de Supera-T en els 26 instituts de la província en els quals ja s’ha realitzat ha resultat molt atractiva per als xics i les xiques, per als qui ha sigut especialment interessant la presència de Patricia Campos, abillada amb uniforme militar.

També susciten molt interés les experiències que compta de la seua estada a Uganda i de com els xiquets i les xiquetes juguen al futbol en aquell país amb pilotes fetes de fibra de bananer. Unes pilotes que es mostren als participants en Supera-T.

Patricia Campos ha destacat que aquesta iniciativa té una conseqüència afegida que resulta molt útil: que es genera un debat molt viu sobre igualtat i esport entre xics i xiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari