Castelló implica la ciutadania en el futur sostenible i inclusiu de la ciutat

Comencen les sessions en línia per a informar sobre el Pla General, que es troba en la segona fase d’exposició pública

Castelló implica la ciutadania en el futur sostenible i inclusiu de la ciutat

En els pròxims 20 anys la capital de la Plana serà molt diferent a l’actual, amb un nou model de ciutat en el qual el seu creixement siga sostenible, inclusiu i vertebrador. Almenys, eixe és l’objectiu amb el qual s’està dissenyant el Pla General i el seu Pla d’Ordenació Detallada de Castelló, que actualment es troba en la segona fase d’exposició al públic per a recollir més esmenes. I és que l’ajuntament l’acostarà a la ciutadania en les pròximes setmanes per a escoltar les propostes veïnals.

Hui mateix a les 18.00 hores se celebrarà la primera sessió informativa, adaptada a la pandèmia, per la qual cosa serà via en línia, però quedaran dues cites més fins que es tanque la segona fase d’exposició al públic els dies 19 i 22 de gener, també a les 18.00 hores i des de casa. Per a accedir, serà necessari inscriure’s.

Aquest primer webinar abordarà el nou model de ciutat que defineix el Pla General, a través dels dos documents que l’integren, el Pla General Estructural i el Pla d’Ordenació Detallada. Tal com ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco, en ell “s’adonarà dels detalls d’un ordenament urbanístic que promou un ús sostenible, racional i realista del sòl, cohesionant la ciutat. Un planejament per a fer de Castelló una ciutat més verda, moderna, amable, inclusiva i atractiva, que genere noves oportunitats i millore la qualitat de vida de la ciutadania”.

I és que tal com va anunciar prèviament l’alcaldessa, el regidor d’Ordenació del Territori i portaveu de l’equip de Govern, José Luis López, el segon tinent d’alcalde i portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, i el tercer tinent d’alcalde i portaveu de Podem, Fernando Navarro, l’objectiu és que la capital de la Plana dels pròxims 20 anys escape de l’especulació urbanística mentre suposa un reclam per a inversions d’empreses. Segons la mateixa alcaldessa, la proposta és “un nou model de ciutat que racionalitza l’ús del territori i dels recursos, possibilita un creixement contingut del sòl urbanitzable capaç de donar resposta a necessitats reals de sòl residencial, industrial i terciari, i que fixa la infraestructura verda urbana com a element vertebrador i cohesionador del territori”.


El regidor d’Ordenació del Territori, José Luis López, ha animat a través de les seues xarxes socials a la ciutadania a participar no sols per a conéixer més al detall el pla, sinó també perquè faça les seues propostes i consulten els seus dubtes. “És una proposta que contempla més de cinc milions de metres quadrats en sòl urbanitzable sense renunciar a la protecció ambiental del territori, i incorpora la infraestructura verda, que fa compatible el desenvolupament urbanístic amb els objectius de protecció del territori mitjançant una xarxa de corredors ecològics i connectors funcionals”, ha apuntat.

Per part seua, el regidor de Transparència i Bon Govern, Ignasi Garcia, ha destacat que “la transparència i la participació han definit les primeres fases d’aquest Pla General i continuem apostant perquè continuen vigents en aquesta fase que ens porta cap a l’aprovació definitiva”, en referència a la possibilitat de presentar més esmenes en aquesta fase d’exposició extra. I és que en la nova versió, el Pla d’Ordenació Detallada incorpora 135 esmenes estimades totalment o parcialment de la primera fase d’exposició al públic.

En la mateixa línia, Fernando Navarro, tercer tinent d’alcalde, ha animat a participar en les sessions, que ajudaran a implicar la ciutadania en el model de ciutat per als pròxims 20 anys “per a posar en valor el nou paradigma urbanístic de Castelló, que aposta per una ciutat sostenible i verda i situa a la ciutat en l’avantguarda de l’urbanisme”.

Així, aquesta vesprada l’Ajuntament de Castelló arrancarà amb la primera sessió informativa sobre el Pla General, en la qual participarà l’edil d’Ordenació del Territori, José Luis López; el coordinador d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Habitatge, Sostenibilitat Ambiental i Agricultura, Fernando Calduch; i l’Arquitecta Cap de Secció d’Ordenació i Gestió Urbanística i Territorial i Directora del Pla General, Consuelo Leal. I continuarà amb elles el 19 de gener, amb un webinar sobre el Pla d’Ordenació Detallada, i el 22, sobre el Pla General Estructural, el Pla d’Ordenació Detallada, les urbanitzacions i sectors perifèrics i la Marjaleria. Així mateix, des d’aquest dilluns la documentació pot consultar-se presencialment en el Menador i en la Tinença d’Alcaldia al matí i a la vesprada.

Després d’aquesta segona exposició pública dels dos documents que integren l’ordenament urbanístic de la ciutat, que es tancarà el 2 de febrer, i una vegada resoltes les al·legacions, el Pla General haurà de passar pel ple i, en última instància, rebre la conformitat de les diferents administracions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari