Castelló implicarà als centres escolars en el projecte 50/50 per a millorar la seua eficiència energètica i fomentar hàbits sostenibles

Castelló implicarà als centres escolars en el projecte 50/50 per a millorar la seua eficiència energètica i fomentar hàbits sostenibles
07/02/2022 -

Els regidors d’Educació i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita i Fernando Navarro, han presentat aquest dilluns amb distints centres escolars de la ciutat el projecte 50 – 50 d’estalvi energètic, una proposta per a implicar-los en una millora de la seua eficiència energètica i fomentar entre els escolars hàbits sostenibles. La meitat de l’estalvi es dirigirà al centre i l’altra meitat s’invertirà per millorar l’eficiència energètica. L’objectiu és començar aquest programa en cinc col·legis en el curs 2022-2023.

“Impulsem en Castelló el projecte 50 -50 que té la finalitat d’involucrar a les comunitats educatives de diferents centres per aconseguir un estalvi del consum energètic que després es destinaria a millorar la seua eficiència energètica i per a altres activitats del col·legi. És un gran projecte d’ensenyament en energia que ja ha funcionat molt bé en moltes ciutats d’Europa i que teníem moltes ganes d’iniciar en Castelló”, ha explicat Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha posat en relleu que “la participació de la comunitat educativa en projectes ambientals és clau per al futur de les pròximes generacions i per continuar construint la ciutat educadora que volem”. De fet, Mesquita ha assenyalat que aquesta iniciativa “suposa una molt bona manera d’educar, i afermar des d’edats primerenques, en pràctiques i hàbits sostenibles per a la salut del planeta en el qual vivim”.

Els centres participants constituiran una comissió energètica formada per alumnat, professorats, AMPA i l’Ajuntament que faran un seguiment del consum energètic al llarg del curs amb una comparativa dels tres últims anys. Qualsevol centre interessat a participar del projecte podrà sol·licitar-lo en un mail a transicioecologica@castello.es abans de l’1 de març i, d’arribar més de 5 sol·licituds, l’Ajuntament triarà aquells que per instal·lacions o consums tinguen més marge de millora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari