Castelló imposa 233 sancions en dues setmanes per infringir les noves restriccions devant la covid-19

El Cecopal acorda noves mesures per a garantir la seguretat en els actes i esdeveniments municipals, limitant la seua celebració i restringint aforaments

Castelló imposa 233 sancions en dues setmanes per infringir les noves restriccions devant la covid-19
10/11/2020 -

La Policia Local de Castelló ha interposat 233 sancions per incompliments de les noves normes de seguretat davant la covid-19 des de l’entrada en vigor de la Resolució de 24 d’octubre de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per la qual van aprovar mesures de restricció de la mobilitat nocturna i limitació de reunions de caràcter familiar i social a sis persones, així com la posterior Resolució del 6 de novembre que, entre altres mesures, va aprovar noves restriccions d’aforaments.

La dada ha sigut avaluada aquest dimarts en una nova reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) en la qual s’ha acordat a més la suspensió de tots els actes i esdeveniments municipals de qualsevol tipus que suposen concentració de persones i que estiguen organitzades exclusivament amb recursos i mitjans propis de l’Ajuntament o els seus organismes, és a dir, que no impliquen la contractació de tercers. En aqueix cas, en el si del Cecopal s’ha acordat valorar la suspensió o continuïtat d’aquests actes per als quals sí que hi ha contractació de tercers sempre que l’aforament estiga limitat a un màxim de 80 persones, a més de garantir el compliment de la resta de mesures generals (aforaments i distàncies de seguretat) establides en la normativa aplicable en cada cas.

“Hem de ser responsables i coherents amb el que des de les autoritats sanitàries s’està reclamant a la ciutadania, que no és una altra cosa que reduir les nostres relacions i interaccions socials, per això hui hem fet un pas més en les mesures que podem prendre des dels ajuntaments per a contindre la propagació del virus”, ha indicat l’alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco.
No obstant això, aquests acords no afecten les activitats o serveis municipals de tota classe oberts al públic, com per exemple biblioteques, Planetari, mercats municipals o serveis d’atenció al públic, entre altres, que funcionaran amb normalitat d’acord amb les mesures de seguretat vigents a cada moment.

D’altra banda, en el Cecopal s’ha adonat del pla específic de la Policia Local per a intensificar i reforçar la presència dels agents als carrers entre les 20.00 i les 24.00 hores per al compliment de les noves restriccions. Així, s’ha adonat de les 233 actes realitzades en les últimes dues setmanes. D’elles, 80 són per incomplir la mesura de confinament nocturn, 20 per reunions en domicilis que impliquen aglomeració, sis per reunions de més de sis persones en la via pública, 35 per beure alcohol en la via pública i 77 per no usar la màscara. També s’han imposat 15 sancions a establiments, la gran majoria per incomplir l’aforament a les terrasses.

Les dades reflecteixen un augment de casos durant els caps de setmana. Així, des del divendres 6 de novembre al diumenge 8, la Policia Local de Castelló va interposar 24 denúncies per no portar màscara, 20 per incomplir la mesura de restricció de la mobilitat nocturna, 6 per beure alcohol en la via pública, 11 per concentracions en domicilis i 12 denúncies a establiments, fonamentalment per no complir amb l’aforament a les terrasses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari