Castelló impulsa una campanya informativa en comunitats de veïns per a accelerar la rehabilitació del parc més antic

Habitatge enviarà cartes a 200 edificis que necessiten actuacions de reforma i assessorarà per a gestionar ajudes de rehabilitació

Castelló impulsa una campanya informativa en comunitats de veïns per a accelerar la rehabilitació del parc més antic
13/11/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló inicia una campanya informativa en 200 comunitats de veïns d’edificis més envellits de la ciutat per accelerar les actuacions de rehabilitació que necessiten mitjançant l’assessorament en la gestió de les subvencions públiques existents.

La regidoria enviarà cartes a les comunitats de propietaris dels inmobles en els quals els informes d’avaluació d’edificis han detectat necessitat de reformes. “Des de l’Ajuntament posem a disposició els nostres recursos per a informar i ajudar a gestionar ajudes en matèria de rehabilitació. El nostre objectiu en aquesta legislatura és promoure la rehabilitació del parc immobiliari més antic a través de la nova estructura administrativa de la Xarxa Xaloc d’Habitatge”, destaca la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Els propietaris dels edificis de més de 50 anys tenen l’obligació, segons la legislació, d’escometre les reformes en els seus edificis que determinen els informes d’avaluació. Amb aquesta campanya, l’Ajuntament vol ajudar als propietaris facilitant assessorament sobre la sol·licitud de línies de finançament públic en matèria de rehabilitació. La Regidoria subratlla que els fons europeus Next Generation contemplen un àmbit específic que és la reforma i rehabilitació d’edificis i habitatges, i ressalta “que les administracions es mostren decidides a destinar fons públics per a aquestes inversions” .

Les ajudes públiques faciliten la realització de rehabilitacions i reformes en matèria d’accessibilitat, eficiència energètica, així com actuacions de reparació i consolidació d’estructures construïdes en els edificis, així com actuacions de reforma i rehabilitació en interior d’habitatges, com poden ser reformes d’accessibilitat i adaptació per a persones majors o col·lectius amb diversitat funcional, eficiència energètica i aïllament tèrmic, i renovació d’acabats i instal·lacions domèstiques.

Habitatge afirma que en aquests moments té en marxa la contractació d’un estudi d’arquitectura que s’encarrega de detectar immobles i habitatges buits amb necessitat de rehabilitar. Durant el primer trimestre de 2022 s’impulsaran campanyes informatives ciutadanes per a fer arribar la informació i facilitar l’accés a aquestes línies d’ajuda pública per a rehabilitació del parc d’habitatges.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari