Castelló impulsa la contractació pública amb l'adjudicació del 70% de les obres del Pirecas

Castelló impulsa la contractació pública amb l'adjudicació del 70% de les obres del Pirecas
14/06/2021 -

El Pla d’Inversions de Reactivació Econòmica de Castelló (Pirecas) activat en plena pandèmia per l’Ajuntament de Castelló està contribuint a generar noves oportunitats per a autònoms, pimes i micropimes, i a crear llocs de treball. Ara com ara, el 100% dels projectes que formen part del Pirecas (que són 46 en total) tenen la tramitació activada i el 70% dels mateixos (32), estan adjudicats. A més, quasi una vintena d’ells ja estan finalitzats i la resta en tramitació.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat hui al costat del regidor d’Urbanisme, José Luis López, i tècnics municipals, algunes de les obres que estan en execució, com la de l’enllumenat en el Camí Mestrets, que atén una de les demandes dels veïns de la zona. “El Pla d’Inversions de Reactivació Econòmica ens està permetent generar ocupació i oportunitats per a autònoms, pimes i microempreses, la qual cosa demostra que a través de la contractació pública estem contribuint a pal·liar els efectes socials i econòmics de la crisi sanitària que vivim”, ha explicat Marco. “Activem aquest pla de microobres en plena pandèmia de la covid, amb l’objectiu d’injectar recursos econòmics a la ciutat i pal·liar els efectes de la crisi sanitària, i l’estem aconseguint amb una injecció de 1,7 milions d’euros en aquesta contractació pública per a 46 projectes”, ha detallat.

Entre els projectes ja finalitzats, estan els jocs biosaludables del Pau Gumbau, la instal·lació de mobiliari urbà en el barri Rafalafena, la millora de la vegetació del parc litoral, la instal·lació d’enllumenat en el pàrquing del passeig del parc litoral, la reparació de vials en el cementeri de San José, la millora en el Camí del Malvestit (en la prolongació del carrer Cap de Fisterra), l’adequació de punts de recollida selectiva en zones perifèriques, l’abalisament de la carrerassa Senillar, els camins de l’Obra, Donació i Moixeta i els entradors del Motor la Plana, diversos passos de vianants sobreelevats o la col·locació d’un semàfor en l’encreuament dels carrers Botànic Cavanilles i Jesús Martí Martín, entre altres.

“Continuem avançant en els projectes del Pla d’Inversions de Reactivació Econòmica a través de la diversificació de la contractació pública”, ha apuntat el regidor d’Urbanisme. A més, López ha recordat que les obres s’extrauen de plans municipals, de processos participatius ja executats i de les demandes de juntes i consells de districte, i es distribueixen en quatre blocs: seguretat viària, mobilitat sostenible i accessibilitat; pla de reforma d’escoles; millora urbana; i instal·lacions municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari