Castelló impulsa una nova edició del concurs dirigit a estudiants 'Europa Transforma Castelló'

Castelló impulsa una nova edició del concurs dirigit a estudiants 'Europa Transforma Castelló'
02/11/2022 -

L’Ajuntament de Castelló impulsa una nova edició del concurs Europa Transforma Castelló, que implica l’alumnat i professorat dels centres educatius públics i concertats de Castelló, de Segon de Batxillerat i de Segon Cicle del Grau Superior de Formació Professional. Una convocatòria, les bases de la qual es preveuen aprovar en Junta de Govern Local, que té com a objectiu millorar el coneixement de la Unió Europea entre els i les joves de Castelló, desenvolupar i promoure la presa de consciència de la ciutadania europea mitjançant l’adquisició de nocions fonamentals, fomentar el plurilingüisme i familiaritzar a l’alumnat amb l’ús d’eines TIC com a mètode de treball.

Aquest certamen serveix també per a abordar l’impacte que tenen a la ciutat els fons europeus, des dels projectes de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), als projectes singulars que afavoreixen el pas a una economia baixa en carboni (IDAE) i els finançats amb fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Next Generation. En total, Castelló gestiona projectes europeus per valor de més de 47 milions d’euros i és referent nacional en execució.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la importància de convocatòries com aquesta per a “implicar i motivar” a l’alumnat castellonenc en la construcció i en el coneixement d’Europa. “A més, els i les joves que estudien en els instituts de la ciutat coneixen així millor com els fons europeus estan contribuint a transformar Castelló i convertint-la en una ciutat més innovadora, sostenible, amable i inclusiva”, ha apuntat Marco.

El concurs Europa Transforma Castelló concedirà dos premis, un per a cadascuna de les categories (Batxillerat i Formació Professional) i consistirà en una visita d’estudi a Brussel·les per a conéixer de primera mà el funcionament de la Unió Europea i de les principals institucions comunitàries. Entre els requisits per a participar, a més de cursar els estudis corresponents, figura elaborar un vídeo original per al concurs i un altre vídeo del making off del mateix que la seua temàtica estiga relacionada amb l’objecte del concurs. El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals, comptats a partir de l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari