Castelló impulsarà en el Parc Agrari dinàmiques i ecològiques i de km 0 per a reactivar horts periurbans

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, visita el parc Agrari de Fuenlabrada, en marxa des de 2013

Castelló impulsarà en el Parc Agrari dinàmiques i ecològiques i de km 0 per a reactivar horts periurbans
07/02/2020 -

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, avança en el disseny del qual serà el primer Parc Agrari de Castelló, una iniciativa amb la qual que preveu reactivar horts abandonats del cinturó periurbà amb dinàmiques ecològiques i de km 0 o proximitat. Dins del full de ruta per a desenvolupar aquesta actuació, Navarro ha visitat aquest setmana el Parc Agrari de Fuenlabrada, una experiència amb set anys de vida.

El regidor de Transició Ecològica subratlla que el Parc Agrari de Castelló es presenta com una oportunitat per a dinamitzar terrenys rústics que es troben degradats “per les expectatives irreals de la bambolla de la rajola” impulsant nous models de producció agrícola, sobirania alimentària i comerç de proximitat. També subratlla que protegirà el paisatge de la ciutat i incidirà en la lluita contra el canvi climàtic actuant com un embornal de C02.

El Parc Agrari de Fuenlabrada té una extensió de 800 hectàrees, abasta cultius de temporada i inclou una zona d’horta experimental.

Navarro destaca que el Parc Agrari és una figura que ja contempla la llei e Estructures Agràries de la Generalitat per a recuperar camps inactius a través de la cessió de sòl o la venda. Subratlla que la Regidoria preveu ara la posada en marxa d’un ens gestor del Parc Agrari a través d’un concurs públic. Aquest ens gestor s’encarregarà de dinamitzar el Parc Agrari.

El regidor va implicar aquest dijous als agents i col·lectius que integren el Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat en la seua primera reunió i els va animar a acompanyar a la Regidoria en el desenvolupament d’aquest projecte.

L’objectiu de la Regidoria de Transició Ecològica és impulsar el que serà el primer Parc Agrari de la Comunitat Valenciana a l’entorn de la ronda Aquest, una zona, a més, que es caracteritza per tindre quasi el 60% dels seus terrenys abandonats o semiabandonats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari