Castelló impulsa un Pla General que dissenya una ciutat sostenible, compacta i inclusiva

L’Acord de Fadrell preveu donar demà en ple un impuls definitiu al document que generarà noves oportunitats per a la ciutadania

Castelló impulsa un Pla General que dissenya una ciutat sostenible, compacta i inclusiva
27/06/2021 -

L’Ajuntament de Castelló preveu donar demà un impuls definitiu al nou Pla General amb l’aprovació provisional en ple de la proposta d’ordenació estructural, incloses les modificacions derivades de l’estimació, total o parcial, de part de les al·legacions presentades en la segona exposició pública del document, dels informes emesos per les administracions públiques i entitats consultades i de les determinacions de Declaració Ambiental i Territorial Estratègica (DATE).

La sessió plenària, amb caràcter extraordinari, serà a les 10.00 hores. Després de la tramitació plenària de demà, el Pla General Estructural (PGE) s’enviarà a la Comissió Territorial d’Urbanisme per a la seua aprovació definitiva en els pròxims mesos, mentre es continua treballant en l’àmbit municipal en l’altre document que forma part del planejament urbanístic, el Pla d’Ordenació Detallada (POP), amb l’objectiu que Castelló puga tindre el nou Pla General aprovat abans que finalitze l’any.

El nou model territorial impulsat per l’Acord de Fadrell (i ja des del passat mandat pel Pacte del Grau), es fonamenta en la cerca de la sostenibilitat del territori, la preservació dels seus valors i la identificació dels seus recursos i potencialitats, amb la finalitat d’aconseguir millorar la qualitat de l’hàbitat, la millor percepció de l’entorn i la millora en la qualitat de vida de la ciutadania. “El nou Pla General té com a objectiu satisfer les necessitats socials i econòmiques de la població actual i futura, de manera compatible amb la conservació i la millora dels seus recursos naturals i els seus valors ambientals i patrimonials”, ha ressaltat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Un Pla General que ens ajude a reactivar Castelló i contribuïsca a generar les oportunitats que els nostres veïns i veïnes necessiten”, ha ressaltat Marco.

“Dissenyem un model de ciutat compacta, que cohesiona el teixit urbà i vertebra el territori a través de la infraestructura verda. Una ciutat sostenible i inclusiva, que facilita la mobilitat ciclopeatonal i integra els valors naturals paisatgístics i mediambientals”, ha detallat el regidor d’Urbanisme, José Luis López. “Aquest dilluns farem un pas molt important perquè Castelló puga disposar com més prompte millor d’un Pla General que marca el desenvolupament de la ciutat per als pròxims 20 anys”, ha indicat López.

Per al segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, “la proposta de Pla General que aprovarem l’Acord de Fadrell, és una proposta que deixa una ciutat cohesionada, que incrementa el terreny protegit, que dóna oportunitat per al desenvolupament industrial i urbà de la nostra ciutat d’una manera real”. El regidor ha destacat que aquest replantejament urbanístic aposta per a fer una ciutat “més humana, més pròxima i crear una xarxa de mobilitat més sostenible”. Garcia també ha volgut destacar el caràcter participatiu d’aquest Pla General, per al qual el consistori ha escoltat les peticions de la ciutadania. Finalment, l’edil ha posat en valor “la gran i immensa tasca que han fet tots els agents implicats” per a fer realitat un projecte que va començar a gestar-se en 2016.

“A partir del ple d’aquest dilluns encarem la recta final per a l’aprovació del nou Pla General. Hem d’estar orgullosos del planejament impulsat pels governs del Pacte del Grau i l’Acord de Fadrell perquè suposa un canvi total de paradigma urbanístic de la ciutat, enterrem l’etapa de l’especulació i el Monopoly i apostem per una ciutat compacta, que mira amb estima a tot el terme municipal, protegeix 2.000 hectàrees de sòl agrícola i fa un ús assenyat del territori”, ha destacat el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari