Castelló impulsa el primer servei per a reforçar la gestió i el control dels habitatges municipals

Castelló impulsa el primer servei per a reforçar la gestió i el control dels habitatges municipals
30/12/2020 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló impulsarà al gener la primera mesura d’envergadura per a reforçar la gestió i la inspecció dels habitatges municipals. Contractarà un servei per un temps de dos anys i un cost per anualitat de 180.000 euros que millorarà el control dels pisos públics. Aquest contracte estarà en marxa fins que finalitzen as restriccions que existeixen fins a 2023 per la Llei Montoro a l’hora de crear una possible entitat pública d’habitatge.

“En la passada legislatura es van fer els primers passos per a posar en marxa una política d’habitatge i atendre els habitatges municipals després de dècades d’oblit dels governe del PP. De 2015 a 2019 es va constituir l’Oficina Municipal d’Habitatge i es van realitzar algunes rehabilitacions en els habitatges municipals amb el programa de Jornals de Vila. Ara fem un pas més amb un nou servei que s’encarregarà de recolzar a l’Oficina Municipal d’Habitatge en la labor d’intermediació social i que farà un treball d’inspecció per a comprovar si hi ha habitatges buits, ocupacions irregulars i impagaments”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidora assenyala que la seua pretensió última és posar en marxa una entitat pública d’habitatge que propicie una cobertura integral de les polítiques d’habitatge “però aquesta iniciativa no serà possible fins a 2023 per culpa de la Llei Montoro”. “No podem esperar i per això licitarem al gener aquest nou contracte de suport a la gestió dels habitatges municipals.

El contracte pretén estimular els recursos potencials de les persones beneficiàries de les 227 habitatges municipals, optimitzar la interacció de les famílies amb el seu entorn relacional, previndre i reduir els efectes de cronificació, millorar les condicions de vida dels inquilins, reduir els riscos d’exclusió social, potenciar la inserció social, i previndre causes i factors que generen les seues problemàtiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari