Castelló impulsa un procés participatiu entre productors, comerços i consumidors per a posar en marxa el Parc Agrari

Transició Ecològica llança en el web municipal qüestionaris per a conéixer les necessitats de tota la cadena agroalimentària

Castelló impulsa un procés participatiu entre productors, comerços i consumidors per a posar en marxa el Parc Agrari
04/08/2020 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló impulsa un procés participatiu per a conéixer les necessitats reals de productors agraris, comerços i consumidors per a llançar el Parc Agrari, un projecte que pretén ajudar a reactivar l’agricultura i recuperar el cinturó verd periurbà mitjançant la cessió de terres ara abandonades i amb canals curts de comercialització.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, subratlla: “després d’estar aquests mesos treballant amb el sector volem ampliar el projecte del Parc Agrari a tota la ciutat i, per això, hem fet uns qüestionaris en la web municipal perquè la ciutadania ens trasllade les seues impressions de com considera que hem de transformar la cadena agroalimentària tant en la producció, com en la comercialització i el consum d’uns productes d’un sector que s’ha demostrat essencial en la crisi de la covid-19”.

La Regidoria ultima la creació d’una nova ordenança d’un banc de terres que facilite l’arrendament d’horts abandonats entre propietaris i productors. També treballa en el desenvolupament de plataformes de comercialització de productes agroalimentaris i de proximitat que propicie la seua distribució en canals curts de venda evitant a l’intermediari i millorant la rendibilitat de l’activitat agrària.

L’Ajuntament ja va realitzar un diagnòstic del sector amb una primera fase d’entrevistes entre associacions i productors i una radiografia del parcel·lari. Ara llança un segon procés d’enquestes via telemàtica. Es dirigeix a tres segments: persones amb explotacions agràries o que busquen terres per a treballar-la o ampliar la seua producció; propietari de terra que volen llogar-la; i comerços, restaurants i consumidors interessats a tindre accés a productes locals a través de la futura plataforma de comercialització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari