Castelló impulsa un programa per a reforçar la gestió sostenible i ecològica de l'aigua davant el repte del canvi climàtic

Transició Ecològica contempla la redacció d’un Pla Director del Clavegueram

Castelló impulsa un programa per a reforçar la gestió sostenible i ecològica de l'aigua davant el repte del canvi climàtic
19/02/2022 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló impulsa un programa de caràcter temporal per a reforçar la gestió del servei municipal del cicle integral de l’aigua i accelerar l’estratègia d’inversions que avancen en una gestió sostenible davant el repte del canvi climàtic. Contempla la redacció d’un Pla Director del Clavegueram, l’ampliació de fonts d’aigua potable i el desenvolupament del projecte de Rutes de l’Aigua.

“Aquest contracte programa contempla la incorporació de tres places en la Secció de Transició Ecològica per a promoure una gestió ecològica i sostenible i millorar les inversions necessàries en els barris de la ciutat. La recuperació verda serà també blava i l’aigua serà un sector important entenent-la com un bé essencial per a la ciutadania”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El contracte programa, aprovat ja per la Junta de Govern Local, preveu la creació de dues places d’enginyeria i una d’auxiliar administrativa, la redacció de plans i projectes necessaris en relació a l’abastiment d’aigua potable, clavegueram i depuració d’aigües d’acord “al compromís de l’Acord de Fadrell en l’àmbit de l’ecologia i el medi ambient”.

Entre altres actuacions, recull l’elaboració de Pla Director del Clavegueram que inclourà un full de ruta d’inversions en tots els districtes, l’ampliació de les fonts d’aigua potable de la ciutat i el desenvolupament d’un mapa interactiu en la web per a poder localitzar-les.

Així mateix, potència el desenvolupament de Rutes de l’Aigua, una proposta que contempla una reivindicació de la riquesa ambiental de la Marjaleria amb la recuperació dels seus espais naturals més emblemàtics.

Aquesta proposta s’emmarca en la creació de la nova Secció de Transició Ecològica, una nova estructura que reforça les polítiques mediambientals de l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari