Castelló instal·la jardins efímers sostenibles aquest Nadal en tots els districtes de la ciutat

Marco destaca la iniciativa ja consolidada a la ciutat que aporta un toc diferencial i ecològic a la tradicional decoració nadalenca

Castelló instal·la jardins efímers sostenibles aquest Nadal en tots els districtes de la ciutat
12/12/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha instal·lat sis jardins efímers per tota la ciutat amb motiu del Nadal. Són espais sostenibles, amb creacions de jardineria creativa, que aporten un valor afegit a la decoració nadalenca. Noves zones verdes amb espècies de temporada que es replantaran després de les festes en jardins de la ciutat, elaborades amb una composició individualitzada que convida a contemplar-les durant els pròxims dies.

“Un any més, hem tornat a crear espais verds efímers distribuïts en els sis districtes de Castelló, decorant la plaça Major i altres racons de la ciutat amb materials reciclats i naturals, donant-los personalitat pròpia, diferencial, sostenible i ecològica”, ha destacat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Aquests jardins estan en les places Major, Primer Molí, Llacunes de Ruidera, Fadrell, Serra d’Espadà i plaça del Carmen”, segons ha detallat Marco.

Uns jardins efímers que de moment estan amb tanques i que s’obriran a partir del 23 de desembre i fins al 6 de gener, coincidint amb la reobertura dels jocs infantils de la ciutat, com es va acordar aquesta setmana en el si del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (CECOPAL).

“Aquests espais verds temporals, que ocupen una superfície d’aproximadament 600 metres quadrats en total, embelleixen Castelló un any més amb elements decoratius elaborats amb materials reciclats i obtinguts de podes i les plantes i arbres que els conformen, seran replantats en diferents punts de la ciutat després de les festes”, ha assegurat la regidora d’Infraestructura Verda, Pilar Escuder.

El jardí del districte Centre, en la plaça Major, és el de majors dimensions, amb un gran arbre de Nadal i diversos escenaris que simbolitzen la unió entre Orient i Occident per un camí de gespa blava que evoca a la mar com a nexe d’unió de les diferents cultures. En el districte Nord, la plaça del Primer Molí recrea un paisatge de muntanya decorat amb resta de troncs, un arbre de Nadal i altres elements decoratius. En el districte Oest, el jardí efímer està en la plaça Llacunes de Ruidera, amb una creació en forma triangular que simbolitza la plantació de l’horta, amb elements de planta ornamental i ninots de neu realitzats amb troncs de fusta.

La plaça Fadrell acull el del districte Est, amb un jardí que integra el monument al Llaurador i una passarel·la de gespa amb un tren de fusta reutilitzada; i la plaça Serra d’Espadà el del districte Sud, amb un jardí que emula una estrela de Nadal i integra elements de l’entorn com l’olivera. Al Grau, el jardí efímer està en la plaça del Carmen i està recreat amb vaixells fets de trossos de fusta i gespa blava que representa la mar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari