Castelló instal·la panells informatius que indiquen a temps real les places lliures en zones ORA

Mobilitat aposta per un sistema per a optimitzar la cerca d’aparcament i millorar així el trànsit en les zones més transitades

Castelló instal·la panells informatius que indiquen a temps real les places lliures en zones ORA
20/08/2021 -

L’Ajuntament de Castelló està implantant un sistema guiat en zones d’estacionament regulat de superfície que permeten comptabilitzar a temps real el nombre de places lliures. Des de l’àrea de Mobilitat Sostenible, s’aposta per un mètode, ja en funcionament en altres ciutats del país, que pretén evitar la pèrdua de temps en la cerca d’aparcament, millorant el trànsit i mobilitat de les zones més transitades del municipi.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha explicat que “impulsem aquest sistema per a facilitar el dia a dia dels veïns i veïnes en línia amb el nostre principal objectiu, que és el de reduir la contaminació optimitzant en aquest cas el trànsit i redirigint-lo directament cap a les zones amb més espais lliures per a aparcar”.

Per a garantir el funcionament d’aquest sistema, els sensors es col·loquen en la superfície de cada plaça a través d’un adhesiu ocult específic que no precisa d’obra. D’altra banda, els panells s’estan situant prop de les zones ORA, en punts estratègics com a creus perquè la conductora o conductor puga girar o seguir avant en funció de les places lliures.

Castelló compta amb cinc ‘zones blaves‘, que comprenen al voltant de 600 places. Amb això es pretén millorar la circulació, garantint una major rotació de vehicles. Així mateix, també facilita l’accés a zones comercials o administratives per a realitzar compres o gestionar assumptes que requerisquen temps limitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari