Castelló invertirà 282.000 euros en ajudes d'emergència residencial destinades a persones vulnerables

Castelló invertirà 282.000 euros en ajudes d'emergència residencial destinades a persones vulnerables
03/03/2022 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous les bases de la nova convocatòria d’ajudes d’emergència residencial destinades a llars vulnerables. El pressupost se situa en els 282.000 euros i és finançat per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i, com a novetat, exclou el requisit que els receptors estiguen al corrent dels pagaments tributaris en anar destinada aquesta subvenció a col·lectius vulnerables.

“Aquesta ajuda és important per a garantir l’accés a l’habitatge a les persones amb problemes econòmics. Va dirigida a persones víctimes de violència de gènere, que han patit un desnonament o llançament del seu habitatge habitual, o que vagen a patir de manera imminent, i a persones sense llar. Per aquest motiu no s’exigirà estar al corrent de pagaments tributaris. En cas contrari, moltes persones amb necessitat no podrien accedir a aquesta convocatòria”, ha subratllat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Els 282.000 euros serviran paga ajudar a costejar el lloguer i subministraments bàsics. Les condicions per a excloure l’obligació d’estar al dia en el pagament d’impostos es fonamenten en la Llei General de Subvencions, que permet excepcions atenent la naturalesa de l’ajuda, com és aquesta convocatòria, que està vinculada a persones vulnerables.

La regidoria ha destacat que d’aquesta manera pretenen que cap persona amb necessitat es quede fora d’aquesta mesura.

Aquest projecte d’ajudes d’emergència residencial va ser impulsada per la Conselleria d’Habitatge dins de les mesures per a mitigar els efectes econòmics per la Covid.

Una vegada es publiquen les bases en el Butlletí Oficial de la Província es concretarà el termini de presentació de les sol·licituds.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari