Castelló habilita itineraris alternatius amb l'inici de la segona fase de la reforma de l'avinguda Lledó

Els cotxes particulars i el transport urbà podran circular pels carrers Rosa Mª Molas, Calderón de la Barca, Pintor Carbó i la via de servei de la ronda

Castelló habilita itineraris alternatius amb l'inici de la segona fase de la reforma de l'avinguda Lledó
29/04/2022 -

Les obres de remodelació de l’avinguda de Lledó de Castelló continuen avançant i es traslladen des del dilluns, 2 de maig, al segon dels tres trams en els quals es divideix el futur itinerari per als vianants i ciclista, que suma una inversió de 3,3 milions d’euros cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Es tracta del traçat comprés entre la rotonda que connecta amb la ronda nord i la de Tombatossals. Així, des del 2 de maig i fins a fi d’obra, el trànsit rodat en aquesta zona quedarà tallat, encara que la mobilitat estarà garantida a través dels itineraris alternatius habilitats.

A partir del dilluns, 2 de maig, es tallarà al trànsit en aquest tram el carril de l’avinguda en sentit d’entrada a la ciutat (en direcció a la plaça de Maria Agustina). Els vehicles particulars i el transport urbà seran desviats per l’itinerari alternatiu, degudament senyalitzat, habilitat a través dels carrers Calderón de la Barca (que connecta amb la rotonda de la ronda nord) i Rosa María Molás (amb enllaç a Tombatossals). També podran circular pel carril de servei de la ronda de circumval·lació i el viari Pintor Carbó.

Des del dilluns 9 de maig s’unirà a aquest tall al trànsit l’altre carril de l’avinguda de Lledó, en sentit d’eixida de la ciutat, dins d’aquest mateix tram (entre la ronda nord i Tombatossals). També en aquest cas s’utilitzaran els mateixos desviaments alternatius per al trànsit rodat.

Dins del tram afectat, se senyalitzaran itineraris per als vianants i es facilitaran recorreguts alternatius per als accessos als garatges existents en aquest lateral. Així, els propietaris de guals en la zona seran els únics que podran transitar de manera excepcional per aquesta part.

S’habilitarà també un nou accés al restaurant El Rinconet, situat dins del parc de Rafalafaena, des del carrer Matilde Salvador. Cal recordar que el lateral principal del parc recau sobre la part de l’avinguda de Lledó on se centren ara els treballs.

Les primeres actuacions consistiran en la demolició dels paviments existents i en la preparació de tots els conductes necessaris per als serveis d’enllumenat, aigua o reg.

En el marc del projecte per a millorar la mobilitat per als vianants i ciclista de l’avinguda de Lledó, el tram més avançat és el més pròxim a la basílica, on s’han iniciat ja les labors de col·locació de rigoles i paviments. L’adjudicatària, l’UTE Becsa-Telecso, preveu donar per conclòs aquesta part de l’itinerari cap a principis del pròxim mes de juny.

Cal recordar també que el carrer de Rafalafena de Castelló incorpora des de principis del mes d’abril un doble sentit de circulació per a distribuir el trànsit d’entrada i eixida a la ciutat des de les rondes de circumval·lació. Actuarà com a itinerari alternatiu al que actualment es realitza per l’avinguda de Lledó. Aquesta actuació s’ha implementat amb antelació al tall al trànsit de l’avinguda en el tercer dels seus trams, entre Maria Agustina i la rotonda de Tombatossals, previst per a aquest estiu, pensant a mantindre una opció d’eixida del nucli urbà per al trànsit rodat, a més de la ja existent de Caputxins.

El doble sentit del carrer de Rafalafena serà permanent i es mantindrà més enllà de la finalització de les obres del nou corredor verd i ciclista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari