Castelló llança una nova programació turística per a dinamitzar la ciutat al setembre

El festival de música Origen Castelló i les visites guiades i teatralitzades, entre altres, valoren el patrimoni de la ciutat

Castelló llança una nova programació turística per a dinamitzar la ciutat al setembre
26/08/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través del Patronat Municipal de Turisme, ha programat una vintena d’activitats gratuïtes al setembre sota el lema Encara queda molt per gaudir. La II edició del festival de música Origen Castelló, les visites teatralitzades i guiades i les II Jornades Gastronòmiques de Cuina Marinera, entre altres, valoraran els recursos turístics i el patrimoni natural i històric de la ciutat. Una programació que reforça l’oferta turística i d’oci d’aquest estiu per a continuar dinamitzant la ciutat.

“Des de l’Ajuntament, donem continuïtat a la programació turística que ha tingut molt bona acollida en els mesos de juliol i agost, per a continuar oferint propostes a la ciutadania de les quals poder gaudir complint sempre amb les mesures de prevenció davant la covid”, ha explicat la regidora de Turisme, Pilar Escuder. “Al setembre, adaptem les activitats perquè els i les castellonenques puguen continuar redescobrint la ciutat d’una forma didàctica i entretinguda i, així mateix, atraure el visitant”, ha apuntat Escuder.

Del 24 al 26 de setembre, el parc Ribalta acollirà per segon any consecutiu el festival que uneix música i patrimoni, Origen Castelló. Així doncs, la zona del llac serà escenari el divendres 24 a partir de les 20.00 hores del concert Piazzola, 100 anys, un homenatge al centenari del naixement del compositor i músic argentí Astor Piazzolla. El dia 25 a la mateixa hora, actuarà el cantaor Kiki Morente i el diumenge 26 a les 12.30 hores tindrà lloc el concert Un món de música i màgia, de la mà de les corals de Utem Escola al costat de Sofía Lerma.

Les visites guiades i teatralitzades segueixen el seu curs. El 3 de setembre, se celebrarà la visita El Grau i la vida marinera, per a submergir-se en la història del districte marítim. El Castelló medieval: entre senyors i ordes militars tindrà lloc el dia 10 en l’avinguda Rei En Jaume a les 20.00 hores, i en línia amb les visites sobre la història de Castelló, aquelles persones interessades podran gaudir de la visita teatralitzada Na Violant d’Hongria, primera reina de Castelló els dies 12, 17 i 18 de setembre. A més, els dies 11 i 12 els espera la Nit de joglars i bufons de l’edat mitjana en la plaça Major i el mateix dia 11 a les 20.00 hores, les micro escenes històriques sobre l’origen de la Plana.

Com cada mes, la Ruta de la ceràmica de Castelló donarà a conéixer el 4 de setembre el patrimoni ceràmic de la ciutat i la visita guiada Essència de Castelló recorrerà, en aquest cas l’11 de setembre, els llocs més emblemàtics del municipi per a traslladar aqueixa essència a la qual fa referència. A final de mes, el dia 25, està programada la visita guiada a la basílica del Lledó i la ruta botànica pel parc Ribalta.

D’altra banda, cal recordar que el concert del grup Almazahara del cicle Nits a l’ermita de la Magdalena s’ha posposat al 5 de setembre. I és en aquest mateix lloc on els més xicotets hauran de resoldre els enigmes que guarda l’escape room El secret de l’ermita; el 19 de setembre.

A més, i amb el propòsit de valorar el producte del Grau, del 17 de setembre al 12 d’octubre se celebrarà la segona edició de les jornades de cuina marinera. Tota la programació turística de la ciutat es pot consultar en la pàgina web del Patronat Municipal de Turisme: www.castellonturismo.com.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari