Castelló llançarà al setembre bons de comerç de fins a 100 euros per a la 'tornada a l'escola'

L’alcaldessa destaca que la iniciativa contribueix a la reactivació del consum i ajuda a les famílies amb les despeses extra de l’inici de curs

Castelló llançarà al setembre bons de comerç de fins a 100 euros per a la 'tornada a l'escola'
09/08/2022 -

L’Ajuntament de Castelló posarà en marxa a partir de setembre una campanya de bons de comerç per a fer compres relacionades amb la tornada a escola. La campanya, que s’activarà a principis de setembre, permetrà a les famílies adquirir bons per valor de fins a cent euros (dels quals només pagarà la meitat, sent la resta subvencionada pel consistori) per a adquirir productes per a l’inici del curs com a roba infantil o juvenil, calçat, articles d’esport, papereria, llibreria o paqueteria, entre altres. Unes 760 persones com a mínim podran beneficiar-se d’aquesta iniciativa.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquesta mesura “contribueix a la reactivació del consum en el comerç local i s’ajuda a les famílies amb les despeses extra que implica la tornada a escola”. “Aquest govern municipal ha aprovat i posat en marxa diferents mesures d’impuls econòmic per a alleujar les conseqüències derivades de la pandèmia i ho continua fent ara per a ajudar a les famílies en l’actual conjuntura d’augment de preus”, ha indicat.

La regidora d’Innovació Comercial, Mary Carmen Ribera, ha destacat que aquesta iniciativa “contribuirà a dinamitzar el comerç local, ja que implica una repercussió directa en vendes de productes a les botigues de barri”. Ribera ha avançat alguns aspectes de la campanya i ha explicat que, amb ella, es posaran en circulació bons per quanties de 20, 50 i 100 euros, dels quals les persones consumidores pagaran la meitat (10, 25 i 50 euros).

Amb ells, les famílies podran adquirir productes relacionats amb la tornada a escola en aquells establiments que se sumen a la campanya i els productes de la qual estiguen relacionats amb l’inici del curs lectiu com són els comerços minoristes de roba infantil o juvenil, comerços minoristes de calçat infantil o juvenil, comerços minoristes d’articles d’esport, comerços minorista de papereria i llibreria, i comerços minoristes de paqueteria o merceria.

Els bons podran ser descarregats a través de la web de la campanya, que es donarà a conéixer més endavant igual que altres aspectes més concrets del desenvolupament de la mateixa com, per exemple, el termini i forma perquè els comerços puguen adherir-se i el dia a partir del qual poden adquirir-se els bons. Les persones empadronades a Castelló podran obtenir un màxim de cent euros per cada DNI, dels quals abonaran el 50%. Està previst que la campanya s’active a principis de setembre i que les famílies puguen adquirir i comprar del 12 de setembre al 20 d’octubre.

Per a això, l’Ajuntament de Castelló aportarà uns 50.000 euros a Confecomerç-CV per a la posada en marxa, desenvolupament i gestió de la campanya. D’ells, 38.000 euros es destinaran a subvencionar els bons, per la qual cosa està previst que la iniciativa beneficie almenys a 760 persones.

La regidora d’Innovació Comercial ha mantingut aquest dimarts una reunió amb representants de les associacions Castelló Espai Comercial i Comerços del Raval per a avançar aspectes d’aquesta iniciativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari