La diversitat que s'obri pas en les polítiques municipals

Castelló aprova l’I Pla Municipal LGTBI+, un document que estarà en vigor fins al 2025

La diversitat que s'obri pas en les polítiques municipals
12/07/2021 -

La ciutat de Castelló és, hui dia, més respectuosa amb la diversitat, i és que ha aprovat el I Pla Municipal LGTBI+, un document que contempla mig centenar de mesures i estarà en vigor fins al 2025.

L’objectiu d’aquest document és garantir els drets de les persones LGTBI i de treballar pel respecte a la diversitat a la ciutat. A més, aquest document ha comptat, per a la seua elaboració, amb la participació directa de la ciutadania, mitjançant les associacions i entitats que treballar en favor de la diversitat sexual a Castelló.

14 OBJECTIUS A CURT, MITJÀ I LLARG TERMINI

L’I Pla Municipal LGTBI+ de Castelló, té un caràcter transversal de manera que involucra a la resta d’àrees del consistori per a reeducar i animar a la ciutadania a construir una ciutat més diversa i igualitària. A més de la transversalitat de les polítiques per la igualtat, el pla pretén ser també una eina quant a la comunicació institucional.

Entre els objectius destaquen:

 • Visibilitzar i reconéixer les situacions i realitats de les persones LGTBI+
 • La dignificació de les condicions de vida i dels drets dels col·lectius LGTBI+
 • Garantir les polítiques d’igualtat en tota l’acció del govern municipal
 • Millora de protecció dels drets i el suport a les persones víctimes de la discriminació i de la violència LGTBIfóbica.
 • La promoció transversal i coordinada de la inclusió de la diversitat sexual en l’àmbit educatiu, així com en altres espais educatius formals i no formals, el sector cultural i l’esportiu per a promoure la igualtat i erradicar els atacs d’odi
 • Incidir en l’àmbit sanitari amb accions de sensibilització i conscienciació sobre la salut sexual i contra l’estigmatització de les persones amb VIH
 • Inclou la dotació de recursos tècnics per a fer possible l’aplicació del pla
 • Es realitzaran accions per a la formació sobre diversitat sexual i es compartiran experiències i celebrarà els dies de l’Orgull o els dies contra la LGTBIfobia
 • Aplicarà la perspectiva de diversitat sexual en el protocol contra l’assetjament municipal
 • Establir un itinerari de derivació entre els diferents serveis municipals d’atenció directa i el servei
 • Orienta de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a garantir la protecció de les persones del col·lectiu

Aquest document també és una eina per a promoure unes festes inclusives i respectuoses amb les persones LGTBI+.

DIAGNÒSTIC PREVI

Per a redactar l’I Pla Municipal LGTBI+, el procediment ha inclòs la realització d’un diagnòstic per a conéixer la realitat del col·lectiu a la ciutat. També s’ha buscat fer partícips a les entitats per la diversitat sexual i la igualtat en la redacció del pla així com aconseguir una compilació resumida i concreta sobre la situació actual a la ciutat.

El diagnòstic reflecteix que Castelló ja té en compte la formació especialitzada en la igualtat i la diversitat tant al personal municipal com les empreses que fan tasques per a l’Ajuntament. Igualment, el document posa en relleu que els formularis municipals tenen en compte la diversitat familiar i la desagregació per sexe i gènere.

REGIDORA DE FEMINISME I LGTBI

La regidora de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz, ha agraït en la seua intervenció les aportacions de totes les entitats i persones i personal tècnic de l’Ajuntament que han contribuït a l’elaboració d’aquest pla durant l’últim any.

“Aquest document reforçarà els drets i les llibertats de les persones LGTBI a la nostra ciutat, i el compromís institucional amb l’avanç cap a la igualtat i el respecte a la diversitat”, ha expressat l’edil.

“El primer Pla LGTBI+ és un document que situa Castelló entre les ciutats pioneres en matèria de diversitat i és un pla d’acció orientat a visibilitzar les diferents realitats LGTBI, a dignificar les condicions de vida de les persones i a respondre des de la institució a un model de vida inclusiu amb la diversitat”, ha assegurat Ruiz.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari