Castelló porta el seu Pla General davant el Fòrum de les Ciutats com a exemple d'urbanisme del segle XXI

L’alcaldessa posa en valor el nou model urbà “més sostenible, saludable i integrador”

Castelló porta el seu Pla General davant el Fòrum de les Ciutats com a exemple d'urbanisme del segle XXI
14/06/2022 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dimarts en el Fòrum de les Ciutats de Madrid 2022, un espai que reuneix en IFEMA, Madrid (des de hui i fins dijous que ve), a experts, acadèmics i representants d’administracions públiques i altres organitzacions de més de 60 ciutats espanyoles i iberoamericanes per a debatre sobre nou urbanisme i visibilitzar les bones pràctiques de gestió de l’espai públic, mobilitat, renaturalització o innovació social, entre altres aspectes.

L’alcaldessa ha participat en la taula redona ‘Nous urbanismes per al segle XXI’, en la qual ha compartit les línies estratègiques del nou Pla General de la ciutat. “Un pla que dissenya un nou model de ciutat, més moderna, inclusiva, sostenible, ordenada, vertebrada i racional, que permetrà dotar de nous espais més habitables i sostenibles a la ciutadania, millorant així la qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns”, ha indicat.

Marco ha explicat que, amb aquest Pla General, “Castelló promou un ús racional i sostenible del sòl”. “Es tracta d’un document que s’ha dissenyat sota els criteris de sostenibilitat social, ambiental i econòmica, que aposta per la infraestructura verda i que millora la qualitat dels espais urbans”, ha destacat.

El planejament urbanístic recull una superfície de més de 6,4 milions de metres quadrats que seran destinats a sectors de nous desenvolupaments per a activitats econòmiques (4,2 milions de metres quadrats) i residencials (2,14 milions de metres quadrats). Quant a infraestructura verda, preveu ampliar fins als 1,2 milions de metres quadrats la superfície de parcs públics, la qual cosa suposa un augment de 383.000 metres quadrats i superar la ràtio de 5 m² de superfície de parc públic per habitant.

L’alcaldessa ha explicat que Castelló “ja ha anat introduint canvis en els últims anys gràcies als fons europeus que ha permés iniciar la transformació cap a un model de ciutat més sostenible i saludable, que dona protagonisme al vianant”. “Tots els projectes que s’han anat realitzant a la nostra ciutat en els últims anys s’han anat adaptant a aquest nou model d’urbanisme del segle XXI que perseguim, tenint sempre en compte criteris d’accessibilitat, eficiència energètica o economia circular”, ha manifestat.

Marco ha estat acompanyada en aquesta taula de debat per Juan José Echeverría, regidor delegat d’Urbanisme, Habitatge i Sanitat de l’Ajuntament de Pamplona; Ricardo Jordán, director de la Fundació Ciutats 2030. Ciutats en Moviment (Xile); i Fernando Porras-Isla, arquitecte i membre del Comité Científic de l’Associació Sostenibilitat i Arquitectura, ANSA.

El Fòrum de les Ciutats, al qual també ha assistit el regidor d’Urbanisme, José Luis López, compte en aquesta edició amb la participació de més de 250 ponents de 60 ciutats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari