Castelló manté precintats els jocs infantils i reforça la desinfecció dels espais públics

L’Ajuntament recalca que durant l’estat d’alarma s’han intensificat els treballs de neteja de parcs i via pública, sobre tot en les zones de major concurrència

Castelló manté precintats els jocs infantils i reforça la desinfecció dels espais públics
25/04/2020 -

L’Ajuntament de Castelló recorda que les àrees de jocs infantils de la ciutat segueixen precintades en compliment de les mesures derivades de la declaració de l’estat d’alarma i de l’Ordre SND/370/2020, publicada hui en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), sobre les condicions en les quals han de desenvolupar-se els desplaçaments per part de la població infantil durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

Una ordre del Ministeri de Sanitat que farà efecte ple des de les 00.00 hores del 26 d’abril i mantindrà la seua eficàcia durant tota la vigència de l’estat d’alarma i les seues possibles pròrrogues, i que especifica que “no estarà permés l’accés a espais recreatius infantils a l’aire lliure, així com a instal·lacions esportives”. La mateixa ordre recull que “es podrà circular per qualsevol via o espai d’ús públic, inclosos els espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecte el límit màxim d’un quilòmetre respecte al domicili del menor”.

Així, i davant els desplaçaments permesos dels xiquets i xiquetes de Castelló, la regidora d’Infraestructura Verda, Isabel Granero, ha explicat que “els agents de la Policia Local estaran revisant el compliment de la nova ordre perquè no s’utilitzen els parcs infantils”. I també ha recalcat la regidora que, malgrat estar tancats, durant l’estat d’alarma han continuant realitzant treballs de manteniment i desinfecció periòdiques, tant en els jocs infantils com als parcs i jardins de tota la ciutat.

La regidora d’Infraestructura Verda també ha especificat que els parcs de El Pinar i Rafalafena, que són els únics que estan tancats des de l’estat d’alarma, continuaran tancats al públic. La resta, segueixen oberts. “És molt important complir amb les directrius sanitàries, d’higiene i de protecció individual per a gaudir amb les màximes garanties de l’espai públic i dels nostres parcs”, ha apuntat Granero.

Des de la Regidoria de Neteja, confirmen que els carrers i mobiliari urbà de la ciutat s’estan higienitzant constantment. Un equip de 43 operaris treballa tots els dies, de dilluns a dissabte i en torns de demà, vesprada i nit per a aconseguir que “els espais públics de Castelló, sobretot aquells de major concurrència o major risc, estiguen en bones condicions d’higiene”. És el cas dels voltants de supermercats, mercats, centres de salut i farmàcies”, com ha explicat el regidor delegat de l’àrea, Ignasi Garcia. “Hem superat les 10.000 actuacions de desinfecció i continuarem treballant en la mateixa línia les pròximes setmanes”, ha confirmat l’edil.

El consistori també ha intensificat les tasques d’aigualeig, a les quals dedica 20 equips de treball mixt i manual i hidronetejadores. En aquests vehicles i equips especialitzats, s’han utilitzat quasi 2.000 litres de lleixiu dissolts en aigua i clor actiu. Aquesta és la fórmula desinfectant (amb les concentracions de 0,1% d’hipoclorit sòdic) recomanada pel Ministeri de Sanitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari