Castelló mantindrà els mitjans aeris tots els dies per a garantir la rapidesa i l'eficàcia en el seu Pla contra els Mosquits

El dispositiu contempla vols diaris de drons que detectaran i eliminaran els focus de larves en les zones amb aigua acumulada

Castelló mantindrà els mitjans aeris tots els dies per a garantir la rapidesa i l'eficàcia en el seu Pla contra els Mosquits
24/05/2019 -

La Diputació de Castelló incorporarà mitjans aeris amb vols cada dia al seu Pla contra els Mosquits per a garantir tant la rapidesa com l’efectivitat en els tractaments. I és que el dispositiu antimosquits previst pel Govern Provincial contempla vols diaris de drons que detectaran acumulacions d’aigua, per a això compta amb 18 dispositius, i també vols de tres helicòpters per a aplicar els tractaments quan siga necessari.

Un desplegament de la Diputació de Castelló per tota la província per a ajudar els ajuntaments castellonencs que la posicionen com a pionera en la lluita contra els mosquits en l’àmbit nacional, tal com han confirmat els experts.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha explicat que “tindre la quantitat i qualitat de mitjans dels quals hem dotat a aquest servei summa eficàcia, perquè cada recurs s’aplicarà a les circumstàncies en les quals és útil fer-ho. A més, com mantindrem el servei durant tot l’any ens previndrà de possibles plagues en els pròxims exercicis, millorant de forma radical la situació a la qual hem arribat ara per la deixadesa de funcions d’altres administracions”.

Per part seua, Noé García Mújica, gerent de l’empresa Lokímica, adjudicatària del contracte de la Diputació, ha explicat que “la incorporació dels drons al dispositiu ens permet no solament detectar acumulacions d’aigua sinó també tractar en zones concretes. Si ja l’extensió de terreny és gran eixiran els helicòpters per a tindre la resposta que necessitem. Cal tindre en compte que un helicòpter carrega 600 quilos de tractament, i un dron d’alta capacitat uns 20 quilos. Cada eina per al seu objectiu, però els drons volaran cada dia per a detectar aqueixes làmines d’aigua, evitant la pèrdua de temps que comporta que els tècnics hagen d’anar caminant pel camp fins que es troben l’aigua, que és l’única manera de detectar-la si no comptes amb drons”.

Cal assenyalar que l’ampli dispositiu previst per la Diputació contra els mosquits engloba una quarantena d’efectius entre mitjans aeris i terrestres. A més, la Diputació podrà adequar aquest dispositiu i els seus mitjans a les necessitats que marque cada període de l’any amb la condició d’atallar la problemàtica que tant ha afectat en els últims anys als municipis, als veïns de la província i al sector turístic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari