Castelló millorarà la seguretat viària en els voltants de l'Escola Oficial d'Idiomes

Castelló millorarà la seguretat viària en els voltants de l'Escola Oficial d'Idiomes
26/01/2020 -

L’Ajuntament de Castelló impulsa la millora de la seguretat viària al voltant de l’Escola Oficial d’Idiomes a través d’un projecte inclòs en el nou paquet d’inversions financerament sostenibles (IFS). La mesura més destacada consisteix en la creació d’un carril d’incorporació des de l’aparcament de l’EOI a la carretera Borriol. L’obra també inclou el canvi d’ubicació de diversos passos per als vianants, l’anul·lació de l’accés al pàrquing des de la glorieta i la remodelació dels passos per a vianants i bicicletes al carrer José María Mulet Ortiz. El pressupost destinat a aquest projecte és de 180.807,94 euros i el termini d’execució és de dos mesos des de l’adjudicació de l’obra, que està en fase de contractació.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha valorat la reforma com a necessària per a la quantitat de trànsit que acumula la zona de l’EOI durant el curs acadèmic. «Molts ciutadans accedeixen a l’EOI des de la glorieta de la carretera Borriol i es concentra bastant trànsit en les hores puntes, per la qual cosa urgia pacificar el seu entorn», ha explicat. La proximitat de la Universitat Jaume I i del CEIP Vicent Marçà també han motivat l’execució d’aquest projecte per a ordenar el trànsit de vehicles i vianants. «Afegir un semàfor, habilitar l’itinerari ciclista i replantejar els passos de vianants són altres canvis dels quals les veïnes i veïns també es beneficiaran des del primer minut», ha afegit.

La creació del carril d’incorporació des de l’aparcament nord-est de l’EOI vindrà acompanyada de l’anul·lació de l’accés al mateix des de la glorieta de la carretera Borriol. També s’anul·larà el pas de vianants situat a l’est de l’EOI i que es traslladarà al costat de la glorieta, i s’incorporarà un semàfor.

A l’interior de la zona verda existent entre la carretera Borriol i els carrers José María Mulet Ortiz i Botànic Cavanilles s’habilitarà l’itinerari per als vianants actual també com a ciclista. El projecte contempla, a més, la remodelació del pas per als vianants i ciclista del carrer José María Mulet Ortiz per a incrementar la seguretat viària. Finalment, s’eliminaran els elements que, com les balises verdes i les baranes del pas de vianants a anul·lar, ja no siguen necessaris o interrompen les obres.

Aquest projecte d’Inversió Financerament Sostenible implica el compliment d’un dels punts clau de l’Acord de Fadrell en matèria de mobilitat urbana. Amb les millores en l’accés des de l’aparcament de l’EOI i les modificacions en els passos per als vianants, Castelló continua avançant cap a un model de mobilitat sostenible i pacificada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari