Castelló millora les capacitats de les persones joves amb l'Escola de Segona Oportunitat

L’alcaldessa recalca la importància d’aquesta iniciativa que ofereix noves opcions de formació per al retorn educatiu i l’ocupabilitat

Castelló millora les capacitats de les persones joves amb l'Escola de Segona Oportunitat
16/09/2022 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assistit aquest divendres a l’obertura d’una nova edició de l’Escola de Segona Oportunitat, una iniciativa que està dirigida a persones joves de 16 a 29 anys en situació de desocupació que van abandonar de manera precoç el procés educatiu i/o no van acabar l’ensenyament obligatori. El projecte, impulsat per la Regidoria de Joventut, cerca oferir noves oportunitats per al retorn educatiu, la formació i l’augment de les capacitats per a la seua ocupabilitat.

Des de gener d’enguany, han passat per l’Escola de Segona Oportunitat un total de 32 joves dels quals cinc d’ells s’han reinserit en el món laboral amb una ocupació i altres han représ els seus estudis formatius. L’alcaldessa, junt al regidor de Joventut, Jorge Ribes, han visitat als alumnes d’aquesta nova edició. “Aquesta setmana heu començat alguna cosa que possiblement us canviarà la vida perquè, que estigueu hui ací demostra que voleu donar un gir a la vostra vida personal i professional”, els ha expressat Marco.

L’alcaldessa els ha animat a “aprofitar al màxim la formació i ajuda” que ofereix l’Escola de Segona Oportunitat. Una iniciativa que el consistori desenvolupa a través d’un conveni amb la Fundació Acció contra la Fam i per al qual enguany s’ha augmentat el pressupost, que ha passat de 48.000 a 60.000 euros.

El regidor de Joventut, Jorge Ribes, ha explicat que aquesta iniciativa “contribueix a reforçar les capacitats per a l’aprenentatge de joves en dificultat, a través d’un acompanyament per a la preparació en el retorn al sistema educatiu i per a la millora de l’ocupabilitat”. En aquest sentit, ha recordat que l’Escola de Segona Oportunitat promou la millora de la capacitat d’aprenentatge entre les persones en dificultat social, facilitat l’obtenció de la titulació en ESO a través de proves lliures i ajuda als i les joves a afermar el seu interés vocacional per a definir quin serà el seu futur professional i poder posteriorment accedir a una qualificació des del sistema de formació reglada o formació professional per a l’ocupació.

En la present edició participen 14 joves d’entre 16 a 29 anys. Cal recordar que aquest projecte està destinat a persones en situació de desocupació que van abandonar de manera precoç el procés educatiu i/o no van acabar l’ensenyament obligatori i que preferentment han d’estar inscrites i ser beneficiàries del Sistema de Garantia Juvenil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari