Castelló mostra als seus escolars en veu de dos superherois l'impacte innovador, verd i social dels fons europeus

Més de 250 estudiants dels col·legis l’Illa i Sanchis Yago de la ciutat estrenen la campanya divulgativa de l’ajuntament inspirada en un còmic

Castelló mostra als seus escolars en veu de dos superherois l'impacte innovador, verd i social dels fons europeus
31/10/2021 -

Més de 250 escolars dels col·legis l’Illa i Sanchis Yago han estrenat la campanya de divulgació escolar que l’Ajuntament de Castelló desenvoluparà durant els pròxims mesos amb l’objectiu d’apropar Europa a les aules i mostrar a l’alumnat el paper que juga en la transformació de la ciutat gràcies als projectes que estan veient la llum i que milloren el seu dia a dia.

En veu del superheroi i la superheroïna que protagonitzen el còmic i el vídeo sobre els quals gira aquesta campanya, les i els participants se submergeixen en un viatge per aquesta ciutat més sostenible, més amable, més inclusiva, accessible i intel·ligent de la mà dels projectes que està materialitzant la simbiosi entre Castelló i Europa.

Guiats pels dos personatges i els seus ‘superpoders’, recorren el nou pont Europa sobre el riu Sec o el parc de la Panderola del Grau; el renovat Camí la Plana; o els carrils bici que han ampliat la xarxa ciclista urbana en més de 7 quilòmetres. A aquestes operacions cofinançades per FEDER i el Consistori s’uneixen unes altres, com les plataformes de bus accessibles que faciliten l’ús del transport urbà i blinden la seguretat de les persones usuàries, com indica Lledó, alumna de quart de Primària del Sanchis Yago, després de veure el vídeo: “Fan que siga més còmode viatjar en bus i ajuden a la gent”, diu.

A la seua companya Valeria li crida l’atenció “la zona wifi del parc de la Panderola per a poder fer allí els deures”. Per a Pol i Júlia, de tercer, aquest ‘viatge’ per la transformació de Castelló es deté en el pont Europa que connecta l’avinguda de l’Alcora amb el Raval Universitari i salva l’última barrera urbanística de la zona oest. “Ara puc anar a casa de Júlia molt més ràpid”, diu Pol. Per a Júlia, la infraestructura li permet “arribar abans als entrenaments de waterpolo”.

“Des de l’Ajuntament de Castelló volem apropar als xiquets i xiquetes dels col·legis de la ciutat el que els fons europeus estan ajudant a millorar la nostra vida. La capital està gestionant més de 40 milions d’euros d’inversió d’Europa, no sols a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, amb 20,2 milions, sinó també d’altres convocatòries”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco, durant la sessió impartida a l’alumnat de cinqué de Primària del col·legi Sanchis Yago.

“Amb aquesta campanya els escolars poden veure que Europa és Castelló i que Castelló és Europa. Que amb la inversió europea estem tractant d’aconseguir una ciutat molt més verda, resilient, més humana, menys contaminada i on recuperem el patrimoni natural i històric; una ciutat per a viure i conviure”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari