Castelló multiplica per deu les ajudes per a la cura de les colònies felines

Castelló multiplica per deu les ajudes per a la cura de les colònies felines
21/07/2022 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidora de Benestar Animal que encapçala l’edil Ignasi Garcia, continua impulsant iniciatives per tal de garantir una major convivència i respecte pels animals. Per això, ha incrementat fins als 100.000 euros els fons destinats per al projecte de Captura, Esterilització i Retorn (CER) per a colònies felines. D’aquesta forma, en tres anys, el consistori ha multiplicat per deu la partida destinada per a intervindre en la cura dels gats de la ciutat, ja que l’any 2019 era sols de 10.000 euros.

Precisament, hui mateix, la Junta de Govern Local ha aprovat les bases d’aquesta convocatòria, els projectes subvencionables de la qual han d’estar destinats a la captura, esterilització i retorn de gats ferals a zones CER. L’objectiu és controlar la població de felins en els punts de la ciutat on es concentren colònies de gats per tal de garantir la seua cura, evitar la superpoblació i minimitzar riscos higiènics sanitaris. A més, també permeten suplir les necessitats bàsiques de subministrament de menjar i beguda per part de persones identificades i formades.

El regidor Ignasi Garcia ha destacat que “hem de cuidar del benestar dels animals, però també hem de facilitar la convivència entre ells i les persones en els espais urbans i prevenir la superpoblació, o la desparasitació, i per això en els darrers anys hem multiplicat per deu els fons destinats als projectes CER”.

Precisament, el projecte CER ajuda al control de malalties i de la natalitat gràcies a l’esterilització a més d’evitar possibles molèsties entre el veïnat. Amb aquests fons, les protectores i associacions d’animals poden acudir als centres veterinaris, a més d’encarregar-se, entre d’altres, de l’alimentació i la higiene de les colònies.

El responsable de la política de benestar animal a la ciutat, Ignasi Garcia, també ha posat en valor “les protectores de la nostra ciutat, com Ayuda Callejeros, ASPAC o Huellas Callejeras, són un exemple de bon fer, de voluntariat i d’estimar als animals en el camí cap al sacrifici zero que també estem desenvolupant des de l’Ajuntament de Castelló amb aquesta i més campanyes de tinença responsable”.

El termini per a la presentació de sol·licituds és de quinze dies hàbils, comptadors des de l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria d’aquestes subvencions en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló. Tindran la consideració de beneficiàries les associacions protectores d’animals amb domicili social a la ciutat que realitzen les activitats objecte de la present convocatòria i reunisquen els requisits exigits en aquestes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari