Castelló llança una nova guia de recursos per a les víctimes de la violència masclista

Castelló llança una nova guia de recursos per a les víctimes de la violència masclista
04/05/2022 -

La Regidoria de Feminisme i LGTBI, que encapçala la regidora Verònica Ruiz, ha renovat la seua guia de recursos per a les dones víctimes de la violència masclista, amb un nou format que estarà a l’abast de la ciutadania a totes les dependències municipals i, des d’avui, també al Mercat Central i al punt violeta instal·lat al Centre Comercial Salera. L’edició s’ha realitzat en quatre idiomes, en valencià, castellà, àrab i romanés.

La regidora ha fet entrega aquest matí de la nova guia al gerent del Mercat Central, José Luis Hernández; i al gerent del Centre Comercial Salera, Alejandro Galocha, en ambdues visites als espais comercials de la ciutat. L’objectiu és, segons Verònica Ruiz, “ficar a l’abast de les dones totes les eines, necessàries, per a detectar i parar aquesta xacra social que ens assassina, i unificar els recursos d’acompanyament, ajuda i suport amb els que compta tota dona de Castelló i els menors a càrrec seu, per a atendre-la, assessorar-la, cuidar-la i, sobretot, que sàpiga que no està sola”.

Les noves guies es poden trobar, entre altres llocs, a l’Ajuntament en totes les seues dependències, sobretot al Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO), oficines de Benestar Social, a més de tinences d’alcaldia, Centre Urban, Menador Espai Cultural, Casal Jove, Policia Local i Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte (OVD) de la Ciutat de la Justícia, incorporant, des d’avui, dos nous punts al Mercat Central i el Centre Comercial Salera.

La guia suma les adreces i telèfons de contacte dels recursos on poden acudir les dones víctimes de la violència masclista a la ciutat, encapçalats per l’atenció psicològica, jurídica i social que ofereix el Servei d’Igualtat d’Oportunitats de la Regidoria, a més del Centre Dona 24 hores, l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, la Policia Local, la Unitat d’Atenció a la Família i Dona de la Policia Nacional, el Servei per a dones amb discapacitat auditiva i Emergències.

L’edició inclou un test per a detectar comportaments de violència masclista en la parella, com ara “et controla els diners, el que fas, on vas i amb qui?” o “es burla de tu, t’humilia o et fa sentir inferior?”, “et pressiona per tindre relacions sexuals, encara que tu no ho desitges?” o “et fa sentir culpable pel seu comportament violent?”, entre altres qüestions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari