El Cecopal fixa noves mesures per a frenar la propagació de la covid-19 en Castelló

El Cecopal fixa noves mesures per a frenar la propagació de la covid-19 en Castelló
17/11/2020 -

Aquest dimarts ha tingut lloc una nova reunió del Centre de Coordinació Municipal (Cecopal) per a analitzar les dades epidemiològiques i la seua evolució a la ciutat de Castelló i estudiar noves mesures per a contindre la propagació de la covid-19. Així, el Cecopal ha establit un límit d’aforament de 80 persones en els actes en via pública organitzats per tercers, que tindran l’obligació, a més, de garantir que no hi haja concentració de persones a l’entorn de l’acte. Es tracta d’una mesura ja establida per als actes municipals i que ara s’aplica també als organitzats per tercers en la via pública.

També s’ha decidit clausurar temporalment a partir d’aquest divendres els jocs infantils de la ciutat amb la finalitat d’evitar aglomeracions, minimitzar riscos i protegir així la salut dels menors. El Cecopal, un comité de coordinació política i tècnica davant situacions d’emergència o preemergència, ha adoptat aquestes mesures després d’avaluar l’evolució de la pandèmia a Castelló i constatar l’increment de la incidència acumulada en les últimes setmanes, tal com recullen les dades publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat l’accent en la necessitat de “no baixar la guàrdia”. “Hem d’extremar totes les precaucions, evitar concentracions i complir rigorosament amb les mesures de seguretat i higiene que són claus per a frenar la covid-19”, ha manifestat. Marco ha reiterat així la crida a la responsabilitat de la ciutadania per a protegir la salut.

Cal destacar també que, des de la Policia Local de Castelló, s’han imposat 330 sancions per incompliments de les mesures de seguretat i de les noves restriccions per a contindre la propagació de la covid-19 des de l’entrada en vigor de la Resolució de 24 d’octubre de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que va aprovar mesures com la limitació de la mobilitat nocturna i de les reunions de caràcter familiar i social a sis persones, i resolucions posteriors.

En total, la Policia Local ha imposat 96 sancions per no portar màscara o portar-la indegudament, 98 per incomplir la mesura de restricció de mobilitat nocturna, 65 per consum d’alcohol en via pública, 6 per reunions de més de sis persones en la via pública, 39 per molèsties i reunions en domicilis particulars i 26 denúncies a establiments. Aquest cap de setmana, s’han realitzat 58 denúncies per incompliments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari