Castelló es connecta a WiFi4EU i oferirà Internet gratis en els espais públics

La ciutat comptarà amb una connexió pública i gratuïta gràcies a la iniciativa de la Comissió Europea

Castelló es connecta a WiFi4EU i oferirà Internet gratis en els espais públics
17/05/2019 -

Els ciutadans de Castelló disposaran de WiFi gratuïta en diverses zones públiques de la ciutat. Així serà gràcies al programa WiFi4EU, impulsat per la Comissió Europea i al qual Castelló s’ha incorporat a partir de la petició de subvenció per part de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, àrea adscrita a Alcaldia, amb el que se suma a més de 220 municipis espanyols. L’objectiu d’aquesta iniciativa és democratitzar la connectivitat i plantejar l’accés a Internet com un dret bàsic.

Amb l’objectiu d’implantar la connexió gratuïta en les places, parcs, centres de salut i altres llocs públics, WiFi4EU proporcionarà una dotació de 15.000 euros a Castelló. L’anomenada partida servirà per a cobrir els costos d’instal·lació i equipament per així oferir una connexió ràpida, segura, estable i a cost zero per als habitants de la ciutat. D’acord amb la mateixa Comissió Europea, aquest servei de Wifi assegura una navegació òptima i d’alta qualitat gràcies a equips d’última generació. Això es concreta en una velocitat mínima de 30Mbps garantida durant almenys els pròxims tres anys. És més, WiFi4EU promet que 50 usuaris poden connectar-se simultàniament sense que repercutisca en el rendiment de la connexió.

Altres avantatges i característiques de la iniciativa són la nul·la presència de publicitat i la prohibició d’obtenir dades personals dels ciutadans. Amb això es pretén protegir la privacitat, un dret fonamental i una de les principals preocupacions dels usuaris. Així mateix, WiFi4EU és una eina per a cohesionar la Unió Europa de la mateixa manera que es fa amb els visats o la moneda. Amb aquest fi, la xarxa serà la mateixa per a tot el territori europeu.

En la primera convocatòria han participat 21.627 municipis europeus, és a dir, un de cada cinc dels integrats en la Unió Europea. EN el cas d’Espanya, s’han inscrit un 40% dels municipis del territori nacional, un total de 3.200. La xifra de guanyadors en tota la Unió Europea és de 2.800 municipis que, com Castelló, rebran una contribució de 15.000 euros per a instal·lar el servei. Durant els pròxims dos anys, la Comissió Europea celebrarà noves convocatòries cada sis mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari