Castelló organitza una trobada de productors per propiciar sinergies en el sector primari

Diumenge es celebra l’acte amb l’associació Connecta Natura a la Cambra Agrària

Castelló organitza una trobada de productors per propiciar sinergies en el sector primari
11/10/2021 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb l’associació de Connecta Natura, ha organitzat aquest diumenge 17 d’octubre una trobada de productors i productores del sector primari de la zona i una degustació gratuïta de varietats de productes de la terra. L’objectiu de la jornada és ajudar a generar una xarxa que propicie sinergies entre diferents iniciatives agroalimentàries i millore els seus models. La cita serà des de les 10 a les 13 hores en la Cambra Agrària (Avinguda Lledó, 16). Les persones interessades a assistir s’han d’inscriure prèviament en www.connectanatura.org/inscripcions.

«Volem que l’activitat d’aquest diumenge siga un espai per a compartir i generar una xarxa entre les persones que desenvolupen la seua activitat dins del sistema agroalimentari i l’agroecologia, a fi d’ajudar a conscienciar i posar en comú les seues necessitats i voluntats compartides. Tot i que són iniciatives amb molts punts en comú, trobem a faltar una major relació entre elles per aprendre mútuament i enfortir-se”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La Regidoria de Transició Ecològica està promovent un Pla de Reactivació Agrària que busca ajudar al sector a millorar el rendiment. Una de les necessitats detectades en el desenvolupament d’eixe Pla és la falta de formació i coneixement compartit que ajude als projectes agroalimentaris a modernitzar-se i millorar. La trobada d’este diumenge persegueix eixa meta.

La trobada d’aquest diumenge, batejada com “Viu les varietats tradicionals”, es projecta com un punt de trobada distesa que compta amb la programació de diverses dinàmiques que reforcen el coneixement de l’activitat agroalimentària del terme i de la província i escolte les seues demandes.

La jornada començarà a les 10 hores amb una xarrada sobre els orígens i la importància mediambiental i cultural del sector primari. A les 11 hores serà el torn d’un espai de trobada entre productores i productors en el qual s’abordaran les seues demandes i necessitats. L’acte finalitzarà a les 13 hores amb una degustació de productes de temporada i de proximitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari