Castelló reivindica un nou ús de l'espai públic amb la celebració del 'Park(ing) Day'

La jornada, emmarcada en la Setmana de la Mobilitat, persegueix sensibilitzar sobre la recuperació dels carrers per a vianants

Castelló reivindica un nou ús de l'espai públic amb la celebració del 'Park(ing) Day'
17/09/2022 -

Castelló ha celebrat aquest dissabte el Park(ing) Day, una iniciativa emmarcada dins de la Setmana de la Mobilitat per a reivindicar i sensibilitzar sobre la recuperació per a la ciutadania dels espais públics ocupats habitualment per vehicles. Es tracta d’una jornada que Castelló celebra des de 2017 i que enguany s’ha desenvolupat al carrer Navarra amb activitats infantils, punts informatius, activitats amb patins i un concert, entre altres.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha explicat que “amb el Park(ing) Day volem visibilitzar que altres maneres d’usar l’espai públic, que habitualment ocupa el vehicle i el trànsit, són possibles i beneficioses per a la ciutadania i per a fer de Castelló una ciutat més saludable, verda i amable”. Es tracta d’una acció que té el seu origen a nivell mundial en 2005 a San Francisco i que se celebra per a promoure un canvi en la concepció de l’espai públic.

Ribes ha apuntat que aquesta iniciativa s’emmarca en la Setmana de la Mobilitat, que enguany se celebra amb el lema ‘Recuperem els carrers’, en línia amb l’objectiu que persegueix la celebració del Park(ing) Day. “Volem visibilitzar que als carrers es poden organitzar activitats dirigides a la ciutadania i amb una perspectiva pedagògica, de manera que es perceba que l’espai públic pot ser gaudit i compartit per la ciutadania”, ha indicat.

Junt amb les activitats al carrer Navarra, i amb motiu de la Setmana de la Mobilitat, s’han organitzat per a aquest dissabte activitats també en la plaça Hort dels Corders i en l’avinguda Rei en Jaume. Així, en la plaça s’han celebrat tallers infantils, de reparació de bicicletes, gimcanes infantils i un altre tipus d’activitats com a informació i consells sobre conducció.

A la vesprada, l’avinguda Rei en Jaume acollirà l’activitat de tenis i pàdel al carrer entre les 17.00 i les 20.00 hores.

La Setmana de la Mobilitat comptarà amb més activitats al llarg de la setmana, entre elles, la celebració del Dia Europeu sense Cotxes, que serà el 22 de setembre i hi haurà una zona restringida al trànsit en el centre (excepte vehicles no contaminants i vehicles de càrrega i descàrrega). La zona restringida abasta la plaça de la Pau, carrer Gasset, avinguda Rei en Jaume, carrer Zaragoza, carrer Navarra, carrer Arrufat Alonso, plaça Clavé, i carrers Sant Lluís i Conde Pestagua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari