Castelló participa en una trobada nacional d'Escoles de Segona Oportunitat

La regidoria de Joventut implanta aquest projecte en 2018 per a afavorir l’ocupabilitat entre joves en dificultat social

Castelló participa en una trobada nacional d'Escoles de Segona Oportunitat
04/04/2019 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Joventut, ha participat en la quarta trobada nacional que organitza l’Associació Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat i la Fundació Tomillo a Madrid. Es tracta d’un fòrum en el qual compartir experiències d’un projecte, que arriba a Castelló en 2018 de la mà del consistori, en col·laboració amb Creu Roja, i que ja ha inculcat coneixements bàsics de diferents oficis al 93% dels seus participants, entre altres comeses.

L’Escola de Segona Oportunitat naix amb la intenció de ser un espai dedicat a la formació, apoderament i motivació per a aquells i aquelles joves que en el seu moment van abandonar els estudis de forma prematura. El regidor de Joventut, José Luis López, explica que l’escola s’ha convertit en aqueix àrea d’orientació, de manera que els seus participants “han sigut els que han donat una segona oportunitat a l’administració, demostrant-nos les seues competències i el seu talent per a afrontar el seu projecte de vida”.

Així mateix, l’edil destaca que el 87% dels i les joves s’han implicat en l’orientació vocacional d’interés professional i en les accions de motivació. De manera genèrica, un 82% participa assíduament en la intervenció educativa. Tot això sota el foment de diferents competències com és la digitalització, l’autocontrol, l’autoconfiança, la comunicació, el compliment o el raonament.

En suma, l’escola s’ha aconseguit posicionar com una referència per a les persones que busquen millorar els seus nivells d’ocupabilitat. Així, el centre ha promogut habilitats per a millorar la capacitat d’aprenentatge entre les persones en dificultat social, ha facilitat l’obtenció de la titulació en ESO a través de proves lliures i ha ajudat als i les joves a afermar el seu interés vocacional per a definir quin serà el seu futur professional i poder posteriorment accedir a una qualificació des del sistema de formació reglada o formació professional per a l’ocupació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari