Castelló participa en el Fòrum de les Ciutats Medellín 2020 per l'impuls de la seua Agenda Urbana

Castelló participa en el Fòrum de les Ciutats Medellín 2020 per l'impuls de la seua Agenda Urbana
05/12/2020 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat en el Fòrum de les Ciutats-Diàlegs Medellín 2020, un marc de debat sobre els espais urbans innovadors i socialment responsables en el qual Castelló ha sigut seleccionada, al costat d’altres 44 ciutats iberoamericanes, pels seus plans de millora de la naturalesa urbana i la millora de la qualitat de vida en el context de l’impuls de l’Agenda Urbana Espanyola 2030 des de l’Ajuntament.

Marco ha defensat el nou model urbà més sostenible posat en marxa des de 2015. “Aqueix any iniciem un viatge cap a la consecució d’una ciutat més sostenible, més verda, més accessible i més integradora per a això aprofitem dues oportunitats: Europa i el nou Pla General que definirà aquest nou model de ciutat”, ha indicat.

L’alcaldessa ha destacat durant la seua intervenció en aquest fòrum internacional que Castelló va ser la primera ciutat a signar el protocol d’Agenda Urbana amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per a abordar el full de ruta que guiarà la capital de la Plana en els pròxims 10 anys. “Un full de ruta que persegueix objectius ambiciosos per a millorar el benestar a la ciutat, fomentar la cohesió social, fer un ús racional del sòl i, en definitiva, definir una ciutat alineada i compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”, ha apuntat.

Cal recordar que l’Ajuntament ha iniciat ja les primeres reunions dels grups de treball de l’Agenda Urbana de Castelló que definirà l’estratègia que “transformarà la ciutat amb paràmetres de sostenibilitat social, ambiental i econòmica”. A més, Marco ha recalcat els reconeixements rebuts per aquest nou model de ciutat com el segon premi de Ciutat Accessible Europa 2020 i la Medalla d’Or del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, entre altres. També ha destacat el desenvolupament de l’Estratègia Edusi.

“L’altra gran segona oportunitat per a abordar aquesta transformació ha sigut l’elaboració d’un nou Pla General per a Castelló que ens permetrà establir les bases d’una ciutat que cresca amb criteris de sostenibilitat social i ambiental, un pla que projecta una ciutat més verda, més amable i més inclusiva”, ha manifestat.

La participació de Castelló en aquest Fòrum s’ha emmarcat en el debat ‘*Renaturalización: la ciutat verda per a la millora de la qualitat de l’aire, la salut humana i el benestar ciutadà’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari