Castelló participa en l'assemblea de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia i avança en la seua estratègia del Parc Agrari

Castelló participa en l'assemblea de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia i avança en la seua estratègia del Parc Agrari
03/03/2021 -

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, va participar el dimarts en la seua primera assemblea de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia, una entitat que integra a més de 30 municipis que treballa per impulsar polítiques municipals de dinamització agroalimentària sostenible.

“Des de la Regidoria de Transició Ecològica tenim el repte en aquesta legislatura de desenvolupar l’estratègia del Parc Agrari com a proposta de reactivació agrària, sobirania alimentària, protecció del territori i promoció de producció de proximitat. En aquest sentit ens sumim en el Ple del 28 de gener a la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia, que té el compromís de compartir experiències i polítiques per a promoure un model agroalimentari sostenible”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Aquesta iniciativa ofereix a l’Ajuntament de Castelló el coneixement de les propostes que es desenvolupen en matèria d’agroalimentació sostenible per a acompanyar a les polítiques que dissenyen en transició agroecològica, amb mesures de foment a l’agricultura periurbana, el suport a les bones pràctiques agronòmiques, comercialització i valoració del treball de l’agricultura.

El regidor municipal subratlla aquest repte coincideix amb el protocol internacional del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, un protocol internacional en matèria alimentària signat en 2015 i amb el Pacte Verd 2030 i l’estratègia dels fons de reconstrucció de la Unió Europea. “Tenim necessitat d’impulsar models saludables d’alimentació i agreoecológicas per a superar les crisi climàtica i sanitària, una formes que es presenten com a nous nínxols per a la reactivació econòmica”, afegeix Navarro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari