Castelló passa a la fase 3 de la desescalada el dilluns

El conjunt de la Comunitat Valenciana entrarà en la fase final de la desescalada cap a la nova normalitat dilluns que ve 15 de juny

Castelló passa a la fase 3 de la desescalada el dilluns

Castelló passa a la fase 3 de la desescalada dilluns que ve 15 de juny, com tota la Comunitat Valenciana. Així ho acaben de confirmar des de Moncloa el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en la seua última compareixença davant els mitjans de comunicació.

Després de dues setmanes en fase 2, l’equip sanitari del Govern Central accepta així la petició del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, de continuar avançant en la desescalada cap a la nova normalitat. Diumenge passat, el líder del Consell va valorar positivament l’evolució de la pandèmia del coronavirus, especialment durant l’última setmana, amb diversos dies sense defuncions i una disminució de casos confirmats per PCR diaris en la Comunitat Valenciana.

Davant eixe resultat “realment esperançador”, Puig va sol·licitar el pas a la fase 3 per al dilluns, quan es podrà gaudir de més llibertats. Per exemple, obriran bars d’oci nocturn i discoteques, augmentarà el nombre màxim de persones que poden reunir-se fins a les 20 o desapareixeran les franges horàries per a les eixides, entre altres activitats.

Com a novetat, el passe a la fase 3 suposa que les comunitats autònomes tornen a tindre autoritats delegades des del govern central. Segons el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del 6 d’abril, l’autoritat competent delegada per a adoptar, suprimir, modular i executar les mesures de la fase III serà el pressent o presidenta de la comunitat autònoma.

Això significa que Ximo Puig tindrà autoritat, entre altres coses, per a permetre la mobilitat entre les províncies de Castelló, València i Alacant des del dilluns, però també la superació de la desescalada -la fase 3 és l’última de les etapes – i l’entrada a la nova normalitat, segons els criteris sanitaris i epidemiològics fixats per les autoritats.

Simón ha destacat que hi ha xifres “molt aptes” a nivell nacional i que hi ha una important reculada en els efectes de la pandèmia a Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari