Castelló perfeccionarà la seua assistència sanitària gràcies al nou centre de salut del Raval Universitari

L’alcaldessa, Amparo Marco, visita les obres que donen resposta a una reivindicació històrica dels veïns de la zona

Castelló perfeccionarà la seua assistència sanitària gràcies al nou centre de salut del Raval Universitari
30/08/2019 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat les obres de construcció del nou centre de salut del Raval Universitari, junt amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, el gerent del Departament de Salut de Castelló, Miguel Alcalde, i la regidora de Salut, Mary Carmen Ribera. Marco ha destacat la rellevància d’aquest projecte “per a atendre una reivindicació del barri i donar resposta a les necessitats assistencials dels veïns”. De fet, Marco ja va traslladar al president de la Generalitat, Ximo Puig, la necessitat d’impulsar projectes com aquest nou centre de salut.

A més, l’alcaldessa ha incidit en l'”esforç” dut a terme de forma conjunta entre Ajuntament i Conselleria de Sanitat perquè “aquesta reivindicació que es remunta a l’any 2007 siga una realitat” i “els veïns puguen disposar del nou centre de salut obert a l’octubre de l’any 2020”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha tirat la vista arrere per a explicar que en el Raval Universitari “es va fer un desenvolupament urbanístic que contemplava una gran quantitat d’habitatges, però no es va reservar el sòl dotacional necessari, ni sanitari ni educatiu”. “Els anteriors governs del PP, tant de l’Ajuntament com de la Generalitat, no van realitzar cap avanç en l’execució d’aquesta obra”, adverteix la primera edil, qui recorda que “el sòl sobre el qual s’està construint el nou centre de salut era educatiu i la seua requalificació a sanitari, mentre es treballava ja en el projecte per a agilitar-lo al màxim, ha suposat un esforç grandíssim, tant de la Conselleria com de l’Ajuntament”.

Per part seua, la consellera de Sanitat ha ressaltat la importància del nou centre de salut, “que és una reivindicació de l’Ajuntament i dels veïns de Castelló, i que donarà resposta a les necessitats assistencials de la ciutat”. Ha avançat que “les obres van a bon ritme i que després de començar l’abril passat, està previst que finalitzen l’octubre del 2020”.

El gerent del Departament de Salut de Castelló, Miguel Alcalde, ha detallat el projecte del nou centre d’atenció primària, que tindrà una superfície de 1.684 metres quadrats i suposa una inversió de 2,3 milions d’euros. Constarà d’una àrea de medicina de família, una altra de pediatria i una altra maternal. A més, prestarà servei de salut sexual i reproductiva i hi haurà atenció d’urgències i sales per a les extraccions i cures.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari