Castelló posa els centres educatius a disposició del Consell per l'alerta sanitària

Es desinfecten les instal·lacions i es mantenen les instal·lacions obertes per a cobrir qualsevol necessitat

Castelló posa els centres educatius a disposició del Consell per l'alerta sanitària
20/03/2020 -

La Regidoria d’Educació de Castelló posarà els centres educatius a disposició del Consell davant l’estat d’alarma decretat arran de l’alerta sanitària generada pel coronavirus. Ho ha confirmat el titular de l’àrea a la capital, Francesc Mezquita, qui ha assenyalat que «prepararem les instal·lacions per a que puguen ser utilitzades davant qualsevol necessitat excepcional».

Tant Mezquita com el regidor delegat de Neteja i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, han confirmat que la totalitat de les escoles i instituts seran netejats i desinfectats durant els pròxims dies, una tasca que ja ha començat en alguns centres durant aquesta setmana festiva. Els operaris paren especial atenció a les zones de més afluència de públic i utilitzen productes específics per eliminar qualsevol resta del virus COVID-19 que poguera romandre a les superfícies.

Així doncs, malgrat que l’activitat presencial ha quedat interrompuda a causa de l’estat d’alarma i que la Regidoria d’Educació limita l’assistència dels i les conserge, Mezquita ha confirmat que «tanmateix, aquest personal romandrà al servei de directores i directors si és necessari realitzar tasques de manteniment o logístiques». El regidor ha recordat 41 professionals treballen com a conserges als centres de la capital

Cal assenyalar que la Conselleria d’Educació mantindrà els centres oberts de 9.00 a 13.00 de dilluns a divendres lectius, pel que molts equips directius estan organitzant torns per a cobrir aquest horari i reduir el contacte. Mezquita ha volgut agrair «el gran esforç dels equips docents i directius per tal d’organitzar l’activitat lectiva telemàtica i mantenir les famílies informades, malgrat les vacances escolars i més enllà del seu horari de treball».

En aquest sentit, el reforç de plataformes com la web família per part de la Conselleria d’Educació permetrà establir fins a 5,5 milions de converses simultànies i mantenir el contacte amb alumnat i pares i mares per fer un seguiment de les tasques educatives. El regidor també ha dedicat les dues últimes jornades a respondre preguntes de personal docent en relació a la nova situació educativa mitjançant els seus perfils de xarxes socials. Hna resolt dubtes sobre la situació de les pràctiques de l’alumnat d’FP, les proves d’accés o el funcionament de les plataformes digitals, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari