Castelló posa en marxa la tramitació dels fons europeus per als pròxims quatre anys

Castelló posa en marxa la tramitació dels fons europeus per als pròxims quatre anys
18/09/2023 -

L’Ajuntament de Castelló ha acollit una reunió de coordinació de totes les regidories per a posar en marxa la tramitació de la pròxima convocatòria dels fons europeus Feder. La ciutat opta a rebre 25 milions i, per això, tal com assegura l’alcaldessa, Begoña Carrasco, “treballarem des de les diferents àrees per a posar en comú les nostres prioritats de cara a crear una ciutat més competitiva i intel·ligent, més verda, més connectada i més social i inclusiva”.

“Les reformes del Mercat Central i del Castalia, així com la renaturalització i l’embelliment dels accessos a la capital optaran a la nova convocatòria”, ha anunciat Carrasco. I ha afegit que “a aquests projectes se sumaran els que es proposen des de les diferents àrees tenint sempre molt en compte els criteris que se’ns marquen des de la UE”.

“Alinearem l’estratègia de Desenvolupament Urbà Municipal amb les prioritats d’inversió europees i sempre escoltant l’opinió dels ciutadans, tal com ens hem compromés”, ressalta la primera edil. Per a això, “el primer que farem és dur a terme l’actualització de l’Agenda Urbana, que és el document que marca cap a on vol anar la ciutat, atesos els nous objectius, basats en els principis d’Europa”, informa. “Volem una ciutat que atraga inversions, que reduïsca les seues emissions de CO₂, que aposte per l’economia circular i que permeta una mobilitat urbana neta”, ha explicat. “La nostra també ha de ser una capital que prioritze les actuacions de caràcter social, que cuide als seus majors i dependents i que fomente la inclusió”, ha recalcat. “Aspirem a tindre un Castelló per a tots i cap a aquesta meta es dirigiran els nostres passos”, ha subratllat.

Aquesta trobada marca l’inici d’una sèrie de reunions amb els diferents departaments tècnics municipals. Al d’aquesta setmana van acudir els edils de Relacions Institucionals, Contractació, Patrimoni i Agricultura, Vicent Sales; el d’Acció de Govern, Desenvolupament Urbanístic, Habitatge, Infraestructures i Serveis Urbans, Sergio Toledo; el d’Economia, Hisenda, Ocupació i RH, Juan Carlos Redondo; el de Seguretat Ciutadana i Emergències, Antonio Ortolá; la de Cultura i Educació, María España; la del Grau, Ester Giner; el de Barris, Participació Ciutadana, Modernització i Transparència, Paco Cabañero; el de Mobilitat, Medi Ambient, Desenvolupament Sostenible i Joventut, Cristian Ramírez; la de Festes i Ermites, Noelia Selma; el de Comerç, Consum i Famílies, Alberto Vidal; la de Turisme, Arantxa Miralles; i el de Salut Pública, Luciano Ferrer. L’edil de Benestar Social, Esports i Gent Gran, Maica Hurtado, no va poder assistir per trobar-se a Madrid per motius de gestió municipal. També va intervindre la responsable de Fons Europeus, Carmen Vilanova, que és experta en captació i gestió de fons europeus i compta amb una àmplia experiència en aquest camp, la qual cosa li ha permés conéixer a la perfecció aquesta important àrea de treball, prioritària per a l’equip de govern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari