Castelló posa en marxa parades de bus a demanda per a dones en horari nocturn

La iniciativa aposta per contribuir a millorar la sensació de seguretat de les usuàries de bus urbà

Castelló posa en marxa parades de bus a demanda per a dones en horari nocturn
11/03/2019 -

Mobilitat amb perspectiva de gènere. Sota aquesta premissa, l’Ajuntament de Castelló activarà en la setmana de Magdalena una prova pilot pensada per a les dones en les tres línies nocturnes que funcionaran durant les festes i en la línia del bus del Grau per Germans Bou. Es tracta de dotar als autobusos nocturns de la possibilitat de fer parades a demanda -només de baixada- a partir de las 22:00 hores, de manera que les dones que vagen soles o acompanyades d’una altra dona, podran sol·licitar baixar fora de les parades oficials en el punt més pròxim a la seua destinació dins del recorregut de la línia d’autobus.

Aquesta iniciativa, fruit del treball col·laboratiu entre la Regidoria d’Igualtat, dirigida per Verònica Ruiz, i la de Mobilitat, amb Rafa Simó al capdavant, espera donar resposta a la potencial demanda i millorar la qualitat del servei que es presta en la xarxa urbana d’autobusos. Aquesta proposta de parades a demanda s’emmarca dins del III Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes.

A més, aquesta oferta pretén proporcionar a les dones els recursos necessaris perquè no modifiquen la seua rutina o deixen de fer alguna cosa per la por a patir episodis de risc, disminuint així la sensació de vulnerabilitat que experimenten, especialment quan tornen de nit soles a casa. A més de la N1 i el bus del Grau per Germans Bou que funciona tot l’any, en Magdalena també hi haurà parades a demanda per a dones en les dues noves línies nocturnes que es posaran en marxa enguany per primera vegada: la N6 Estació Intermodal-Benadressa-Urbanització Monte Cristina, amb parada a les urbanitzacions de la carretera de l’Alcora, i la N7 Plaça País Valencià-Grup Perpetu Socors-Grup Lourdes, que donarà servei als barris del Sud.

Les dones interessades a baixar-se de l’autobús en un punt no previst hauran de comunicar-lo en pujar al conductor o conductora i després indicar-lo amb suficient antelació. El descens es realitzarà per la porta davantera i en el punt sol·licitat sempre en condicions que no suposen un perill per a la persona usuària ni per al trànsit rodat.

La intenció és que aquestes parades a demanda es mantiguen tot l’any en la línia nocturna N1 Poliesportiu Ciutat de Castelló-Hospital General i el bus del Grau per Germans Bou. La creació de noves línies d’autobús, la millora de freqüències, l’ampliació de serveis, la recàrrega de bons de transport a través de l’app i bancades de Bicicas o el bitllet únic en tot el terme municipal són algunes de les accions que estan permetent avançar cap a una mobilitat urbana més respectuosa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari