Castelló potenciarà la sostenibilitat ambiental a les escoles

Castelló potenciarà la sostenibilitat ambiental a les escoles
29/09/2021 -

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, i el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, han visitat el CEIP Lluís Revest junt amb la Secretaria Autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, per tal de conèixer el sistema de recollida selectiva que s’està implantant als centres escolars de Castelló i planificar noves actuacions.

De fet, la Generalitat i l’Ajuntament treballen per avançar cap a l’economia circular i instal·laran unes composteres per convertir la matèria orgànica que recull el CEIP Lluís Revest en adob per al seu hort escolar. Un projecte pilot que s’ampliarà a més escoles que compten amb aquesta iniciativa d’educació ambiental.

Sumar les escoles a la recollida selectiva en origen, tal com ha explicat el regidor Garcia, “ens permet reforçar la línia de treball del nostre govern per aconseguir una ciutat més sostenible i uns col·legis més amables amb el nostre medi ambient”. L’edil també ha valorat positivament “la intenció del centre per donar un pas més i reciclar també el material escolar”.

En la mateixa línia, el regidor Mezquita ha destacat que “la ciutat educadora és també la que ens ensenya a reciclar i a tractar degudament els residus que generem”. “Cal que assumim hàbits des d’edats primerenques, no tenim planeta B i està en les nostres mans aconseguir minvar els efectes del canvi climàtic”, ha afegit Mezquita.

Per la seua banda, la secretària autonòmica ha posat de relleu “la implicació dels nostres fills i filles en l’ensenyament i la necessitat de reciclar a la resta de la família”. Tuzón també ha fet èmfasi en seguir avançant en projectes i polítiques d’educació ambiental com els que impulsa l’Ajuntament de Castelló.

Cal remarcar que al CEIP Lluís Revest, i més escoles de la ciutat, ja es realitza la recollida selectiva mitjançant la instal·lació de contenidors i papereres que afavoreix la separació en origen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari