Castelló, candidata al Premi Ciutat Accessible 2020

Castelló, candidata al Premi Ciutat Accessible 2020
24/10/2019 -

Com cada any, la Comissió Europea concedeix els Premis Ciutat Accessible 2020, en els quals premia a les ciutats amb més de 50.000 habitants que inverteixen en millores de l’accessibilitat de persones amb discapacitat, tant en espais públics com en privats. Amb això, vol promoure els actes d’aquestes ciutats premiades i posar-les com a exemple a seguir per a la resta. Aquest any, Castelló de la Plana és una de les candidates al guardó.

En 2020, se celebra la desena edició d’aquests premis europeus, i la Comissió ja ha anunciat les sis ciutats que s’han classificat per a l’última fase, triades de les 47 que han presentat la seua candidatura. A més de Castelló, les ciutats candidates són Chania, a Grècia, la francesa Évreux, Skelleftea a Suècia, Tartu d’Estònia i Varsòvia a Polònia. La ciutat que resulte guanyadora agafarà el testimoni del municipi holandés de Breda, el guardonat amb el premi en la passada edició de 2019.

El 29 de novembre, en una conferència celebrada a Brussel·les pel Dia Europeu de Persones amb Discapacitat, es coneixeran els noms dels tres primers llocs del Premi Ciutat Accessible. L’objectiu fonamental és promoure l’accessibilitat a Europa i visibilitzar les qüestions relacionades en matèria de discapacitat. Per això, la Comissió Europea concedirà 350.000 euros a les premiades, de manera que la guanyadora rebrà 150.000 euros i el segon i tecer lloc 120.000 i 80.000 euros respectivament.

Segons la Comissió Europea, una ciutat és accessible quan qualsevol persona pot viure en ella, desplaçar-se per ella i utilitzar tots els serveis sense problemes, ja que si no són accessibles, hi ha persones que no poden formar part de la comunitat com els altres. Per això, el Premi Ciutat Accessible és una oportunitat perquè les ciutats europees demostren la seua implicació per a construir un territori disponible per a tothom.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari