Castelló prepara una Setmana de la Mobilitat amb esdeveniments en una desena de punts de la ciutat

Castelló prepara una Setmana de la Mobilitat amb esdeveniments en una desena de punts de la ciutat
29/08/2022 -

L’Ajuntament de Castelló es prepara un any més per a celebrar la ‘Setmana de la Mobilitat Sostenible’, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre i durant la qual s’han programat actes, activitats i esdeveniments en més d’una desena de punts de la ciutat. La ‘Setmana de la Mobilitat’ és la principal campanya de sensibilització de la Comissió Europea sobre la mobilitat urbana sostenible i amb ella es busca fomentar un canvi d’hàbits per a avançar cap a ciutats més sostenibles i impulsar una mobilitat més activa, el transport públic i altres solucions més verdes.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la importància de celebracions com aquesta. “La Setmana de la Mobilitat ens ofereix als ajuntaments una oportunitat per a visibilitzar les polítiques que, com és el cas de Castelló, estan transformant les ciutats en espais més amables per a viure, més saludables i més verds; però també ens permet impulsar accions de sensibilització cap a la ciutadania”, ha indicat.

Marco recorda que Castelló és la ciutat que més va reduir els seus nivells de contaminació l’any passat d’entre les ciutats de 100.000 a 250.000 habitants, segons l’Observatori de la Sostenibilitat. “Una fita que és el resultat de l’aposta d’aquest govern municipal per la mobilitat sostenible i per actuacions que, de la mà d’Europa, ens estan permetent transformar Castelló i convertir-la en una ciutat cada dia més amable per a viure i gaudir”, ha afirmat.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha avançat algunes dades dels actes que s’estan planificant per a commemorar aquesta setmana. “Una setmana en la qual desenvoluparem tot tipus d’accions i activitats en més de deu punts de la ciutat per a conscienciar i donar a conéixer els beneficis de la mobilitat sostenible”, ha apuntat.

Així, s’han previst activitats com a tallers amb alumnat de diferents centres educatius, gimcanas o punts d’informació en diversos districtes. “Enguany, la programació anirà enfocada a la importància de recuperar l’espai públic i els carrers per a les persones”, ha avançat.

D’igual manera, el dijous 22 de setembre se celebrarà el Dia Europeu sense Cotxes amb el tancament del centre al trànsit (excepte vehicles no contaminants i vehicles de càrrega i descàrrega) i esdeveniments com una macrobicicletada. “El compromís del govern local és clar en aquest sentit i apostem per desenvolupar espais per als vianants a la ciutat, incrementar la plataforma ciclista, reforçar el transport públic i, en definitiva, apostar per una ciutat més amable i sostenible”, ha afegit.

Durant la Setmana de la Mobilitat es desenvoluparan activitats i esdeveniments en diferents punts de la ciutat com l’avinguda Chatellerault, plaça Hort dels Corders, avinguda Rei don Jaime, carrer Pintor Sorolla, camí vell de l’Alcora, avinguda del Riu Sec, avinguda Barcelona, plaça Major i carrer Rafalafena, entre altres punts de la ciutat. La programació completa d’actes per a la Setmana de la Mobilitat es donarà a conéixer en pròxims dies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari