Castelló presenta la Guia Educadora amb més de 70 activitats per al curs 2022-23

Castelló presenta la Guia Educadora amb més de 70 activitats per al curs 2022-23
07/09/2022 -

La Regidoria d’Educació de Castelló ha presentat la Guia Educadora per al curs 2022-23, en la que es detallen les més de 70 activitats disponibles per als centres i per a les famílies durant aquest curs. Com ha explicat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, la guia s’ha distribuït entre els centres educatius tant en paper com en format digital. A més, al cartell apareix un codi QR mitjançant el qual es pot accedir a tota la informació. L’edil ha recordat que “la Guia Educadora és un document anual i esdevé una ferramenta en què participem totes les àrees de l’Ajuntament de Castelló”.

Així, la Guia Educadora es consolida com una ferramenta amb la qual, segons Mezquita: “reforça l’educació més enllà de les aules”. Per a l’edil d’Educació: “El document és un pas més per avançar cap a la Ciutat Educadora com a eina que travessa totes les àrees municipals amb un rerefons didàctic”. El document es divideix en diversos marcs entre els quals es poden trobar un espai de la ciutat de les persones, l’àrea de sostenibilitat o la de desenvolupament econòmic sostenible. D’aquesta manera, segons ha explicat l’edil: “amb la guia educadora, imitem l’organització de l’Ajuntament”.

A la Guia Educadora 2022-2023 es poden trobar visites al Parc de Bombers, cursos de primers auxilis i formació d’educació viària. També es duran a terme visites als museus municipals i tindran lloc programes més consolidats, com l’Escola Canta. Cal assenyalar que els centres educatius trien les activitats en què volen participar.

El consistori proposa també promocionar la lectura amb visites a biblioteques i s’inclouen multitud d’activitats esportives “amb la voluntat d’incentivar un estil de vida més saludable”, segons Mezquita. Hi ha, a més a més, una part dedicada a la formació en matèria d’igualtat de gènere per als escolars. El regidor ha explicat que: “actualment, hem de fer front a situacions que esdevenen quotidianes per als nostres joves i la millor manera de fer-ho és amb educació, formació i conscienciació des de la base”. A la programació també hi ha previstes visites culturals per a persones amb mobilitat reduïda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari