Castelló presenta una programació nadalenca per a tots els públics i adaptada a les mesures anticovid

La ciutat recupera la cavalcada de Reis i organitza tallers, visites guiades, espectacles de circ i teatres, i concerts

Castelló presenta una programació nadalenca per a tots els públics i adaptada a les mesures anticovid
16/12/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha preparat una programació especial per a les pròximes dates, amb motiu de les festes nadalenques. “Un programa dirigit a tots els públics, amb la visita dels Reis Mags i de Pare Noel, l’arribada del carter reial, fires, visites guiades, tallers, espectacles de circ, teatres i concerts, que ofereix un ampli ventall d’activitats des d’aquesta setmana fins a principis de gener”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Unes propostes organitzades tenint en compte el compliment de les mesures de protecció i de prevenció davant la covid-19”, ha remarcat l’alcaldessa.

Els carters reials arribaran a Castelló dissabte que ve, 18 de desembre. A les 19.00 hores estaran en la plaça Hort dels Corders i en el Casal Jove del Grau; i prèviament hi haurà visita a sis grups de diferents punts de la ciutat: a les 11.00 hores estaran en Sant Agustí (centre social Joaquín Amorós) i Reis (centre cívic); a les 12.30 hores en el grup Meridià (parc del Meridià) i en Benadressa (ermita); i a les 17.00 hores en el grup Lourdes (centre cívic) i en el Maset Blau (col·legi Jaume I).

Quant a la cavalcada de Reis, serà el 5 de gener. Melchor, Gaspar i Baltasar desembarcaran a les 11.00 hores en la plaça de la Mar del Grau. A continuació, es farà una recepció en la plaça de Sète i en finalitzar, recorreran els barris de la ciutat, per a acabar la seua visita a Castelló a la vesprada, a partir de les 18.00 hores amb la tradicional cavalcada. “Una desfilada per la qual s’ha previst un nou recorregut, més llarg que l’habitual, i que discorrerà per carrers i avingudes més amples, des de la plaça Cardona Vives fins al Palau de la Festa, amb l’objectiu de vetlar pel compliment de les màximes garanties de seguretat davant la covid-19”, ha explicat el regidor de Festes, Omar Braina.

D’altra banda, del 17 de desembre al 5 de gener, la plaça Santa Clara acollirà la Fira d’Artesania. L’horari és d’11.00 hores a 14.00 hores, i de 16.30 a 21.00 hores; mentre que els dies 24 i 31 de desembre estarà oberta d’11.00 a 14.00 hores; i els dies 25 de desembre i l’1 de gener estarà tancada. A més, hi haurà tallers d’oficis artesans, en horari de matí i vesprada, els dies 18, 19, 20, 21 i 22 de desembre. “Una fira amb la qual contribuïm a acostar a la ciutadania un producte artesà i de proximitat”, ha apuntat el regidor d’Innovació Comercial, David Donate.

Els dies 18 i 24 de desembre, el Templet del port acollirà l’espectacle flamenc Zambomba, que oferirà nadales, cants i balls flamencs amb artistes de Castelló, Benicàssim, Almassora, Borriana i València. Al Grau també es realitzaran tallers de manualitats per als més xicotets, segons ha detallat la tinenta d’alcaldia del Grau, Mary Carmen Ribera.

A més, el regidor de Joventut, Jorge Ribes, ha explicat que en la programació nadalenca figura una nova edició de la tradicional Fira d’Oci Infantil i Juvenil, “que es desenvoluparà del 2 al 5 de gener al parc Ribalta i que oferirà activitats per a xiquets i joves”. I des de Turisme també s’han programat activitats dirigides a un públic familiar per a aquestes dates, “com les visites guiades Castelló amb mirada infantil o un escape room”, ha apuntat la regidora de l’àrea, Pilar Escuder.

Quant a l’apartat cultural més nadalenc, s’han programat espectacles de circ, teatres, concerts i tallers de divulgació científica i astronomia. Nadal al Raval es presenta enguany amb sis funcions de teatre per a públic familiar del 21 al 30 de desembre; Nadal de Circ portarà quatre funcions nacionals de circ de carrer en la plaça Hort dels Corders els dies 2 i 3 de gener; Nadal de Corals contempla 16 concerts del 16 al 26 de desembre en els quals participen deu agrupacions corals en diferents espais; així com uns altres com el Betlem de la Pigà per a aquest dissabte 18 de desembre, tallers d’astronomia en el Planetari durant els pròxims diumenges o els concerts de la Banda Municipal aquest diumenge amb Nadales de la Plana o el concert de Reis que se celebrarà el matí del 5 de gener.

En aquesta línia, la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat que “presentem un Nadal per a gaudir amb família perquè els xiquets i xiquetes són els vertaders protagonistes d’aquestes dates tan màgiques assenyalades en el nostre calendari”. Ruiz també ha assenyalat que “són més de 30 propostes culturals amb espectacles i actuacions que ompliran els nostres carrers i teatres de vida”.

Servei especial de transport públic

D’altra banda, cal recordar que el servei de transport públic de Castelló s’ha reforçat en dies puntuals amb motiu de Nadal i amb l’objectiu d’oferir alternatives de mobilitat més sostenibles, còmodes i segures. Així, el servei nocturn amb autobús urbà es reforçarà el divendres 17 i el dissabte 18 de desembre. Hi haurà eixides des del pavelló Ciutat de Castelló des de les 22.15 a les 4.15 hores (cada 30 minuts); i amb eixida des de l’Hospital General, de 22.45 a 4.45 hores (cada 30 minuts). A més, el 24 de desembre, Nit de Nadal; i el 31 de desembre, Nit de Cap d’Any, el servei serà ininterromput. I la nit del Tortell de Reis, del 5 al 6 de gener, hi haurà eixides des del Ciutat de Castelló des de les 22.15 a les 3.15 hores (cada 30 minuts); i amb eixida des de l’Hospital General de 22.45 a 3.45 hores (cada 30 minuts).

Quant al TRAM, també hi haurà servei especial els dies 17 i 18 de desembre. D’aquesta manera, el servei finalitzarà a les 3.30 hores des del Raval Universitari fins al Grau i l’última eixida des del Grau cap al Raval Universitari serà a les 4.00 hores. El 31 de desembre, Nit de Cap d’Any, hi haurà dos vehicles circulant fins a les 6 de la matinada, cada 30 minuts entre la parada del Raval Universitari i la del Grau.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari