Castelló pressuposta 1,6 milions en habitatge per a impulsar la regeneració de barris vulnerables i ampliar els lloguers assequibles

Castelló pressuposta 1,6 milions en habitatge per a impulsar la regeneració de barris vulnerables i ampliar els lloguers assequibles
11/01/2023 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha pressupostat aquest any 1,6 milions amb l’objectiu d’impulsar la regeneració de barris vulnerables, ampliar els lloguers assequibles i reforçar la gestió en els habitatges municipals. El departament de María Jesús Garrido incrementa un 18% el pressupost respecte a 2022.

“Disposem d’1,6 milions per a continuar ampliant la cobertura en polítiques d’habitatge. En l’últim exercici del PP, en 2015, només es van consignar 78.000 euros i ni existia una Regidoria d’Habitatge. En el primer govern d’esquerres del Pacte del Grau es van fer els primers passos amb la creació de l’Oficina Municipal, i amb l’Acord de Fadrell redoblem esforços gràcies a la inclusió en la Xarxa Xaloc de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i el nou pla de rehabilitació”, ha destacat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidoria ha previst 350.000 euros enguany per a iniciar la licitació dels projectes de rehabilitació inclosos en el Pla Barris del programa de recuperació i resiliència que finança la Unió Europea. Sobre aquest tema, dels fons europeus l’Ajuntament rebrà 14 milions que completarà amb 2,5 milions amb pressupost propi per a subvencionar el 100% del cost dels projectes de rehabilitació en cinc grups residencials que abasten 594 habitatges. Aquests prop de 17 milions s’executaran de 2023 a 2026.

L’Ajuntament completarà el Programa Barris amb altres 300.000 euros en ajudes per a reformes d’interior d’habitatge després de destinar 200.000 en 2022.

Seguint amb la rehabilitació, ha previst repetir el conveni amb la Fundació Apip Acam, amb una consignació de 200.000 euros, per a reformar uns 40 habitatges vulnerables a través de treballadors en risc d’exclusió que forma la mateixa fundació.

La Regidoria ha contemplat 39.000 euros en ajudes a propietaris per a incentivar la Borsa de Lloguer Municipal a preus assequibles, i 18.000 en o servei d’assessorament en matèria d’habitatge dirigit a la ciutadania.

Quant als habitatges municipals, inclou 209.000 per a impulsar un nou servei de gestió en les mateixes després de realitzar 200 actuacions de millora des de 2019. A part, la Regidoria manté 1,2 milions de romanent per a continuar ampliant el parc públic d’habitatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari