Castelló preveu reprendre enguany el servei d'assessorament jurídic gratuït per a gent gran

Castelló preveu reprendre enguany el servei d'assessorament jurídic gratuït per a gent gran
24/01/2022 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Gent Gran, té previst reprendre enguany el servei d’assessorament jurídic gratuït per a persones de 60 anys o més que no es va poder prestar en l’exercici anterior a causa de l’emergència sanitària i social de la covid-19. La regidora de Gent gran, Isabel Granero, ha mantingut aquest dilluns una trobada amb el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Castelló, Manuel Mata, per a abordar la represa d’aquest servei.

Granero ha destacat la voluntat del consistori en la represa d’aquest servei que implica “parar atenció i informació a les persones majors sobre l’exercici dels seus drets i la manera de reclamar-los“. La regidora ha explicat que l’objectiu fonamental del servei és augmentar la seguretat jurídica de les persones majors a fi que no se senten desprotegides enfront de situacions que puguen suscitar-los dubtes i confusions.

El servei d’assessorament jurídic gratuït està pensat per a oferir informació de caràcter bàsica a persones de 60 anys o més i empadronades a Castelló, amb l’objectiu de resoldre dubtes i, si escau, poder derivar cap a qui puga resoldre-les. Entre les possibles qüestions a atendre estan els motius de testament, herència i successions; pensions de la Seguretat Social i prestacions o serveis de caràcter social; divorcis; consumisc banca i assegurances; informació sobre assistència judicial; problemes de veïnatge; incapacitació judicial i tutela judicial; entre altres qüestions.

Durant la trobada, el degà del Col·legi d’Advocats de Castelló ha agraït al consistori el compromís per a la posada en marxa d’aquest servei. “En el Col·legi d’Advocats estem al servei de la ciutadania i és un encert que, després de l’aturada motivada per la pandèmia, es vaja a reprendre l’assessoria jurídica a majors”, ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari