Castelló prioritza al vianant a l'av. Caputxins i consolida la continuïtat de la mitjana central

Castelló prioritza al vianant a l'av. Caputxins i consolida la continuïtat de la mitjana central
21/08/2020 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de l’àrea de Mobilitat Sostenible, consolida una de les accions posades en marxa durant l’estat d’alarma orientada a resoldre les necessitats de mobilitat de la ciutadania, habilitant espais i elements de senyalització que prioritzen al vianant. Es tracta de la continuïtat de la mitjana de l’avinguda Caputxins, on han quedat inhabilitats diversos encreuaments per als vehicles, donant així seguretat al vianant, i deixant oberts al trànsit només dues creus per a facilitar així el canvi de sentit. En una fase preliminar es van tancar encreuaments de l’avinguda amb tanques i ara s’han col·locat pivots i jardineres.

A més llarg termini, la idea és poder realitzar una obra integral de major envergadura per a reconvertir la mitjana central de l’avinguda Caputxins en una plataforma única, segons ha detallat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. Són mesures que “redistribueixen l’espai públic perquè els trajectes i desplaçaments que haja de realitzar la ciutadania es produïsquen de forma més segura”, segons ha remarcat el mateix edil.

Aquest és un dels itineraris ciclopentolats habilitats en principi de manera temporal durant la desescalada per la covid-19. Al costat del de l’Avinguda Caputxins, uns altres que s’han consolidat són el del carrer Herrero, on s’ha habilitat un carril bici en un traçat d’aproximadament 640 metres que amplia la xarxa ciclista de la ciutat i millora la connexió ciclista entre la zona sud i el centre de la ciutat; i el de Germans Bou, que ha requerit una reordenació del trànsit en l’avinguda i de la zona d’aparcament.

Totes aquestes accions es realitzen d’acord amb els plantejaments del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Viària 2016-2024 i buscant l’equilibri entre l’aparcament, la intensitat de trànsit de vehicles i les necessitats per als vianants i ciclistes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari